Dolar 32,5900
Euro 34,7889
Altın 2.408,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Açık
Van
19°C
Açık
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

BAŞKAN AKMAN’IN, ‘İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100.YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ’ MESAJI

BAŞKAN AKMAN’IN, ‘İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100.YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ’ MESAJI
12 Mart 2021 11:04 | Son Güncellenme: 12 Mart 2021 11:06

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, azmin, kararlılığın ve bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100. Yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İstiklal Marşı‘nın Kabulünün 100. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, Ersoy’un ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ temennisiyle kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın, milli mücadele ruhunu ve bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifadesi olduğunu dile getirdi.

Başkan Akman, milli ve manevi değerlerine, davasına bağlılığı ile yaşadığı döneme damga vuran Mehmet Akif Ersoy’un, istiklal mücadelesinin yürütüldüğü o zorlu yıllarda verdiği vaazlarla millete umut aşılayarak, Kurtuluş Savaşı sürecinde istiklal ve istikbal yolunda önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi. Başkan Akman, “Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünü tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşlarını, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.