Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 17°C
Az Bulutlu
Van
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

BAŞKAN AKMAN’IN VAN DEPREMİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

BAŞKAN AKMAN’IN VAN DEPREMİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
23 Ekim 2022 18:56

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van depremlerinin 11. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinden meydana gelen ve 644 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan Van depremlerinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, toplum olarak Van’ın deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeğini hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi. Başkan Akman, “Bu gerçekle hareketle yasal mevzuatlara ve tedbirlere uymak toplumumuzun önümüzdeki süreçteki depremlerle birlikte, sorunsuz yaşaması açısından hayati önem taşımaktadır” dedi.

Yaşanan depremin ardından ‘Devlet ve millet’ işbirliğiyle bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde depremin yaralarının çok kısa bir sürede sarıldığını belirten Başkan Akman, vatandaşların barınma sorununun giderilmesi için TOKİ Başkanlığı tarafından bir yıl içerisinde 30 bin civarında konut ve bunun yanında iş yerleri yapıldığını söyledi. Başkan Akman, “Devlet eliyle Van’da altyapıdan, üst yapıya, eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden, spor ve kültür hizmetlerine kadar her konuda önemli gelişmeler kaydetmiş, halen de birçok proje ve yatırımlar sürmektedir. Önümüzdeki yıllarda da yapılacak yeni yatırımlarla Van çok daha gelişmiş bir şehir haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin ve özellikle bölgemizin deprem riski altında olduğunu dile getiren Başkan Akman, “Bu gerçeği göz ardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan bu depremlerde can kaybının olmamasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de yaşanan depremlerinin yıl dönümünde, böyle bir acının ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.