Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

BAŞKAN BERGE, TALEPLERİNİ SIRALADI

BAŞKAN BERGE, TALEPLERİNİ SIRALADI
10 Haziran 2022 21:23

VANESOB Başkanı İsa Berge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Van esnafı adına bazı talepleri açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran Cumartesi günü Van’a geliyor. Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, Van’ın sorunları ile esnaf ve sanatkarların bazı taleplerinin yer aldığı açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

 

“Şehrimizin Tüm Potansiyelleri Değerlendirilmelidir”

“İran potansiyeli dikkate alınarak, Kapıköy, Gelincik ve Çilli Sınır Kapıları 7/24 esasına göre hizmet vermelidir. Turizm, Tarım ve Hayvancılık, Yenilenebilir Enerji, Van Gölü, Yeni İmar Alanları, Ulaşım (Çevre Yolu, Tramvay, Demir Yolu, Gece ve Komşu Ülkelere Uçuş Seferleri), Stadyum, Dijital ve Endüstriyel Tarım ve Hayvancılık ile Yer Altı ve Yer Üstü Kaynakları başta olmak üzere şehrimizin tüm potansiyelleri değerlendirilerek, en önemli sorunlarımız arasında yer alan işsizlik, bir nebze de olsa azaltılmalıdır.”

 

“Van İsmiyle Başlayan Değerlerimiz korunmalıdır”

“Van Denizi, Van Kalesi, Van Kedisi, Van Balığı İnci Kefali, Van Kahvaltısı, Vanadokya (Travertenler), Van Savatlı Gümüşü, Van Kilimi, Van Evleri, Eski Van Şehri gibi değerlerimizin ekonomideki yeri yükseltilmelidir.”

 

 

“İlimiz Esnaf ve Sanatkarlarının Başlıca Bazı Sorunları”

“Kayıt dışı esnaf kayıt altına alınmalıdır. Esnaf sicil tasdiknamesi ile yapılacak başvurularda, KOSGEB desteğiyle 2 yıl sonra geri ödemeli faizsiz kredi verilmelidir. Kredi ve teşvik sistemi daha da geliştirilmelidir. Van’da Halk Bank Bölge Müdürlüğü kurulmalıdır. Esnaf siciline kayıtlı esnafımızın BAĞKUR ve yanında çalışan SGK primlerinde indirime gidilmelidir. Prim ödeme gün sayısı 9 bin günden 7 bin güne indirilmelidir. Prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlara sağlık hizmetinden yararlanma imkanı verilmelidir. Zincir mağazalarla ilgili bir düzenleme yapılmalı, AVM’ler en azından haftada bir gün kapatılmalıdır.”