Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C

Başkan Tanış’tan Gürpınar’ın Kurtuluş Günü Mesajı

Başkan Tanış’tan Gürpınar’ın Kurtuluş Günü Mesajı
1 Nisan 2022 09:42

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tanış, mesajında, Van halkının 104 yıl önce hürriyet ve istiklali için canları pahasına vatan topraklarını müdafaa ettiğini söyledi.

Bu uğurda binlerce şehit veren Van’ın düşmana karşı gösterdiği şanlı direnişin, Kurtuluş Savaşı’nın mihenk taşı olduğunu vurgulayan Tanış, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Düşman kim olursa olsun, içeriden dışarıdan, nereden saldırırsa saldırsın, biz millet olarak inancımızdan aldığımız kudret, tarihimizden aldığımız ibret ve dört elle sarıldığımız birlik ve beraberliğimiz sayesinde Allah’ın da izniyle yenilmedik, yenilmeyeceğiz. Bu aziz topraklar boşuna şehit kanlarıyla sulanmamış, dağlarında nice 120’ler boş yere donarak şehit olmamış, analar evlatsız, evlatlar da babasız kalmamıştır. Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gürpınarlı hemşerilerimin 1 Nisan Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor, bizlere bu coğrafyada gururla yaşama imkânı veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”