Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Parçalı Bulutlu
Van
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Biden, Rusya’ya karşı Ukrayna için kırmızı çizgisini açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna sınırına yığılan Rus askeri birliklerinin Ukrayna sınırından herhangi bir şekilde geçmesinin

Biden, Rusya’ya karşı Ukrayna için kırmızı çizgisini açıkladı
21 Ocak 2022 08:57 | Son Güncellenme: 21 Ocak 2022 08:58

Biden, altyapı gündemine ilişkin ekibiyle Beyaz Saray’da yapacağı toplantı öncesi, dünkü basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesine yönelik sarf ettiği sözlere açıklık getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerde, ABD’nin duruşunu net şekilde ortaya koyduklarını belirten Biden, “Bölgeye yığılan Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırını geçerse bu bir işgaldir.” ifadesini kullandı.

Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda “ciddi ve koordineli ekonomik sonuçlarla” karşılaşacağını vurgulayarak, “Şu konuda hiç şüphe yok, Putin işgali seçerse Rusya ağır bir bedel ödeyecek.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya müdahale için paramiliter güçleri kullanmasının da ihtimaller dahilinde olduğunu kaydeden Biden, “Gri bölgelerde yapılan saldırılarda Rus askerleri üniforma giymiyorlar. Bunlara da hazırlıklı olmalıyız.” uyarısında bulundu.

Biden, Kiev yönetiminin, ABD’nin kendilerine yönelik desteği konusunda şüphe etmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

BİDEN’IN İFADELERİ “İŞGALE YEŞİL IŞIK YAKMAK” OLARAK YORUMLANMIŞTI

Göreve gelişinin 1. yıl dönümü vesilesiyle dün basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Biden’ın, “Rusya’nın, Ukrayna’ya küçük çaplı bir müdahalesi olursa bunun sonuçları konusunda kavga vermemiz gerekir.” sözleri tartışılıyor.

Birçok eleştirmen ve siyasetçi, Biden’ın bu ifadelerini ve “küçük çaplı müdahale” sözünü, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yeşil ışık yakmak” olarak yorumlamıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise yaptığı açıklamada, ABD’nin duruşunun net olduğunu ve Rus askerlerinin Ukrayna’ya geçmesinin “işgal” olacağını kaydetmişti.

Kaynak: Haber7.com