Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van °C
Van
°C
°C
°C
°C
°C

Diyanetsen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas “Hiçbir Peygambere Hakaret Edilmesine İzin Vermeyiz”dedi

Diyanetsen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas “Hiçbir Peygambere Hakaret Edilmesine İzin Vermeyiz”dedi
15 Eylül 2020 15:01

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, manevi değerlerle mizah olmaz.


Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir”

Aylık mizah dergisi Komikaze’de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Nuh Aleyhisselam ve İslami değerlerin aşağılanmasına tepki gösteren Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin haddi değildir. Bunun basın özgürlüğü ile bir ilgisi yoktur. İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, karikatürü yapanı, yayınlayanları Müslüman halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını eleştiren Arvas “Biz Müslümanlar peygamberleri ayırt etmeyiz. Hepsi bizim peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiç birine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sığınamaz.” İfadelerine yer verdi.

Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman’ın sessiz kalmayacağını belirten Arvas “Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin kutsallarına hakaret ve küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Sağduyu ve aklı selimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz.” Şeklinde konuştu.