Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 11°C
Açık
Van
11°C
Açık
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C

Edremit Belediyesi ‘Halk Ekmek’ ihalesini yaptı

1 Mayıs 2020 01:34 | Son Güncellenme: 1 Mayıs 2020 01:53

 Van’ın Edremit Belediyesi, vatandaşın ucuz ekmek tüketimi için günde 25 bin ekmeğin üretileceği ‘Halk Ekmek’ ihalesini gerçekleştirdi.   

         Geçtiğimiz haftalardan itibaren başlayan salgın ile birlikte ekmek başta ekmek olmak üzere gıda ürünlerine yapılan zamlar büyük tepkilere neden olmuştu. Ekmeğe yapılan zammın yankıları sürerken, Edremit Belediyesi ise fırsatçılara karşı halk ekmek projesini açıklayarak, kısa sürede hayata geçirme sözünü vermişti. Vatandaşın ucuz ekmek tüketimini sağlamak için seferber olan Edremit Belediyesi bugün ise halk ekmek ihalesini yaparak projesinin startını verdi.

Edremit Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ihale, Emrah Bozkaya başkanlığında yapılan ihaleye Edremit Belediye Başkan Yardımcıları Vedat İlli ile Abdullah Ekinci’nin yanı sıra komisyon üyeleri ve ilgili firma yetkilileri katıldı ile gerçekleşti. Günlük 25 bin ekmeğin üretilerek, 25 ayrı noktada satışa sunulacağı ihaleye 2 firma başvuruda bulundu. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 19’ncu maddesi gereği açık ihale usulü ile gerçekleştirilen toplantıda, ihale, teklif zarfları üzerinde yapılan inceleme sonunda en uygun teklifi veren firmada kalırken, ekmeğin ise 80 kuruştan satılması kararlaştırıldı.