Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Az Bulutlu
Van
19°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Edremit Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Edremit Belediyesi kendi elektriğini üretecek
18 Mart 2022 14:39

   Van’ın Edremit Belediyesince yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretmek amacıyla başlatılan Güneş Enerji Santrali Projesi’ hayata geçiriliyor.

       Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın projeleri arasında yer alan Güneş Enerji Santrali (GES) için geri sayım başladı. Edremit’in daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için yatırımlarını aralıksız sürdüren Edremit Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki çalışmalarına güneş enerjisini de ekliyor. Eskicami Mahallesi’nde 2.5 mw gücünde güneş enerji santrali kurma izinlerini alan Edremit Belediyesi kendi enerjisini üretecek. 90 dönümlük arazinin 39 dönümü üzerine yaklaşık 6000 adet panel kurulacak. 2021 yılının Eylül ayında resmi süreçleri başlatılan projenin dün ise VEDAŞ’ta düzenlenen protokol ile imzaları atıldı.

       İmza sonrası Güneş Enerji Santrali (GES) ile ilgili müjdeyi duyuran Başkan İsmail Say, santralin kurulum çalışmalarına kısa sürede başlayarak faaliyete geçirmek istediklerini belirtti. Edremit Belediyesi’ne gelir getirici çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Say, ihtiyaçlarının 8 katı bir enerjinin üretileceğini kaydetti. Ciddi bir tasarrufun elde edileceğini vurgulayan Başkan Say, yıllık ortalama 13 bin 370 ağacın karbondioksit emilimine denk gelen, 3 milyon 110 bin 280 kilogram karbondioksit salımının da önlenmiş olacağını söyledi. Projenin Van’a ve Edremit’e hayırlı olmasını dileyen Başkan Say, vakit kaybetmeden kurulum çalışmalarının da start alacağını sözlerine ekledi.