Dolar 32,5160
Euro 34,8277
Altın 2.427,02
BİST 9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 20°C
Parçalı Bulutlu
Van
20°C
Parçalı Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C

-Edremit’te Kardeş Belediye Protokolü İmzalandı

-Edremit’te Kardeş Belediye Protokolü İmzalandı
27 Ağustos 2020 18:17

-Edremit’te Kardeş Belediye Protokolü İmzalandı

-Edremit ile Çekmeköy kardeş oldu

       Van’ın Edremit Belediyesi ve İstanbul Çekmeköy Belediyesi arasında ‘Kardeş Belediye Protokolü’ imzalandı.

       Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz arasında, yapılan görüşmeler neticesinde sanayi, ticaret,  çevre ve şehircilik, bilim, kültür, sanat, sağlık, spor ve turizm gibi alanlarda işbirliği yapılması ve kardeş şehir ilişkisi kurulmasını amaçlayan protokol imzalandı. Geçtiğimiz hafta Başkan Poyraz’ı makamında ziyaret eden Başkan Say, akabinde Edremit’e gelen Çekmeköy heyetini misafir etti. Kardeş belediyeler arasında işbirliğini sağlayacak olan bağın güçlendirilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması noktasında fikir birliğine varılarak, karşılıklı protokol imzalandı.

       Çekmeköy Belediyesi ile yapılan kardeş belediye protokolü kapsamında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için karşılıklı bilgi birikimi ile deneyim ve tecrübenin paylaşılması, belediyeler arası ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi kültür, sanat, spor, turizm, ekonomik ve ticaret alanlarında karşılıklı işbirliği yapılması. Faaliyet ve projeler geliştirmek amaçlandığını belirten Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Bu anlamda öncelikle Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’a ve akabinde ilçemize gelen Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar, Başkan Danışmanı Rıza Çakır, Strateji Geliştirme Müdürü Osman Orhan ve Spor İşleri Müdürü Mücahit Kılıç’a teşekkür ediyorum. İki şehrin kardeşliği büyük hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. İlçemizi her alanda hak ettiği konuma ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

       İmzalanan protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise, “Her bir köşesi cennet olan vatanımızın güzide ilçelerinden biri olan Edremit’le kardeşlik protokolü imzaladık. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a ilçemize yaptığı ziyareti ve Çekmeköy’den giden heyetimize gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyorum” dedi.