Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Edremit’te Muhtarlarla Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Yapıldı

Edremit’te Muhtarlarla Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Yapıldı

5 Ocak 2022 14:47

-“2022’de Su Sorunu ve İçme Suyu Sorunu Olan Köy Kalmayacak”

-“Şamran Öncelikli Gündem Maddemiz”

        Van’ın Edremit Belediyesi tarafından 2021 yılında yapılan hizmetler ve 2022 yılında yapılacak olan yatırımlar düzenlenen ‘Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’ ile masaya yatırıldı.

        Edremit Belediyesi Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Başkan İsmail Say’ın selamlama konuşması ile başlayan toplantı akabinde Edremit Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerin yer aldığı slayt sunumun izlenmesi ile devam etti. Daha sonra muhtarlara söz veren Başkan Say, talepleri Milletvekili Arvas ile birlikte değerlendirdi. Mahalle muhtarlarının mahallelerine ilişkin yapılmasını istedikleri hizmetlere dair talep ve önerilerini dile getirdikleri toplantıda ayrıca mahallelerde yapılacak yeni çalışmalar hakkında ise karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Milletvekili Arvas’ın yoğun programı nedeniyle oradan ayrılması ile toplantı Başkan Say ve muhtarlarla devam etti.

-“2022’de Su Sorunu ve İçme Suyu Sorunu Olan Köy Kalmayacak”

        Muhtarların taleplerin bir bir dinleyerek not alan Başkan İsmail Say, daha sonra açıklamalarda bulundu. 2022 yılında her mahalleye gireceklerini özellikle ahırlarla ilgili esnek davranmayacaklarını vurgulayan Başkan Say, kış nedeniyle çalışmaların durduğunu belirtti. Bahar ayları ile birlikte tüm ahırları şehir dışına çıkartacaklarını anlatan Başkan Say, bu konuda tebligat göndermediğimiz hiçbir işletme sahibinin bulunmadığını kaydetti. Başkan Say, “Diğer bir ana konu ise 2022 yılında tarımsal sulama dahil köylerin içme suyu sorununu çözeceğiz. Bu konuda valimiz de söz verdiler. İnşallah 2022’de su sorunu ve içme suyu sorunu olan köy kalmayacak” dedi.

-“Şamran Öncelikli Gündem Maddemiz”

        İller Bankası ve VASKİ’nin yürüttüğü altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının yüzde 70’i geçmiş durumda olduğunu vurgulayan Başkan Say, “Altyapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte ilk işin başladığı Süphan’dan başlayarak, Yenimahalle, Yeni Cami, Elmalık ve Eski Camiye kadar altyapısı bitmiş mahallelerin yollarını yapacağız. Bu da bizim en önemli iş planlarımızdan birisidir. Yine imar problemi olan, yine çevre yolundan Bakacık, Süphan ve Elmalık gibi bağlantı yolları olan bunlarda büyükşehir ile birlikte masaya yatırıp mutabık kaldığımız işlerdir. Bunlar dışında rutin çalışmalarımızı, yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Şubat itibari ile bakanlıklar düzeyinde görüşmelerimiz devam ediyor bu anlamda belki hastane ve sağlık ocağı gibi müjdelerimiz olabilir. Ama yıllardır en büyük problemlerden biri olan ve 6-7 mahalleyi ilgilendiren Şamran problemidir. Her toplantıda konuştuğumuz henüz çözüme kavuşturamadığımız bir problemdir. Allah nasip olursa önümüzdeki haftalarda Sayın Bakanımıza yapacağımız toplantıda birinci gündem maddemizi oluşturan bir konu. Bu anlamda Bakan beyden bir talimat alınması durumunda bu işte çözülmüş olacaktır. Şamran’ın proje ihalesi alınmış ama işin yapılma kısmı bu yıl daha iş planına alınmamış” dedi.

        Toplantı, Başkan Say’ın mahalle muhtarlarının diğer taleplerini dinlemesiyle sona erdi.