Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Az Bulutlu
Van
19°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Erdoğan, Başakşehir’de yerli solunum cihazını inceledi

Erdoğan, Başakşehir’de yerli solunum cihazını inceledi
21 Mayıs 2020 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Teknoloji Hamlesi ile geliştirilen cihaza Başakşehir Şehir Hastanesi’nde yakından baktı.

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, solunum cihazı Türkiye’de yerli imkanlarla 1 ay gibi kısa bir sürede üretildi.

Gece gündüz çalışan ekipler, 14 gün gibi kısa bir sürede seri üretim bandından ilk yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarını indirdi.

İlk teslimat kapsamında 100 adet yerli ve milli solunum cihazı, nisan ayında Başakşehir Şehir Hastanesi’ne teslim edildi.

YERLİ SOLUNUM CİHAZINA YAKINDAN BAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam kapasiteyle hizmete açılacak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaneyi ziyareti sırasında ASELSAN, Baykar ve Biosys mühendislerinin seferberliğiyle 1 ay gibi kısa bir sürede seri üretimine başlanan Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı’nı yakından inceledi.

ETİKETLER: