Dolar 32,5496
Euro 34,8923
Altın 2.431,36
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Açık
Van
19°C
Açık
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 22°C

İHSAN EMRE AYDIN’IN VAN DEPREMİNİN 11. YILDÖNÜMÜNDE YAYINLADIĞI MESAJ

İHSAN EMRE AYDIN’IN VAN DEPREMİNİN 11. YILDÖNÜMÜNDE YAYINLADIĞI MESAJ
23 Ekim 2022 18:47

Bundan tam 11 yıl önce, 23 Ekim 2011 günü saat 13.41’de ilimizde meydana gelen ve 25 saniye süren depremde, hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
7.2 büyüklüğündeki Van depremi, Cumhuriyet tarihi boyunca Anadolu’da meydana gelen en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir.
Yüzlerce hemşehrimizin hayatını kaybettiği, binlerce hemşehrimizin de enkazdan yaralı olarak çıkarıldığı o günlerde tüm Türkiye büyük bir dayanışma örneği göstermiş, Van depremi sonrası yaraların sarılması için devlet ve milletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Ülkemizin dört bir yanından Van’a ve Van halkına gönderilen yardımlarla Van’ın kaderine ve enkaz yığınları arasına bırakılmayacağı dünyaya örnek bir şekilde duyurulmuştur.

Bizler ülkemizin deprem tehlikesi altında olduğu bilinciyle her zaman hareket etmeli, deprem ve diğer afetlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalıyız. Vatandaş ve kurumlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalıyız. Afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararları azaltabilmek için afet bilinci oluşturmak herkesin asli görevidir.
Deprem felaketinin yıldönümünü, sadece yitirdiklerimizi anmaya değil geleceğin modern ve dayanıklı kentlerini inşa etmeye vesile kılabilmek ümidiyle tekrardan 2011 Van depremlerinde yaşamını yitiren tüm hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyor, benzer felaketlerin bir daha yaşamamasını temenni ediyorum.

İhsan Emre AYDIN
Kaymakam/Belediye Başkan V.