Dolar 32,5461
Euro 34,8989
Altın 2.435,42
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Açık
Van
19°C
Açık
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

İPEKYOLU BELEDİYESİ ÇOCUKLARA YÜZMEYİ ÖĞRETİYOR

23 Ağustos 2022 10:12

Van’ın İpekyolu ilçesinde çocuklara yüzmeyi öğretecek proje hayata geçti.
İpekyolu Belediyesi ilçede yüzme bilmeyen 9- 15 yaş arası çocuklara hizmet verilmesi amacıyla ücretsiz yüzme kursu veriyor.
Proje ile ilçede yaşayan çocukların yüzme öğrenmesi amaçlanıyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ kapsamında Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından verilen yüzme kurslarında, ilçedeki yüzme bilmeyen çocuklar, profesyonel antrenörler eşliğinde yüzme öğrenmeye başladı. Yoğun temizlik önlemlerinin alındığı havuzda çocuklara hijyen kurallarına uygunluk açısından terlik, havlu, bone, mayo gibi yüzme araç ve gereç teminatı sağlanarak ücretsiz olarak servis hizmeti de sunuluyor. Bu kapsamda kursiyerler hem yüzmeyi öğreniyor hem de sosyalleşerek keyifli vakit geçiriyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, kursun verildiği Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’ nu ziyaret ederek yüzme öğrenen çocukların heyecanlarını paylaştı. Bu projeyi özellikle çocukların faydalanabilmesi için başlattıklarını ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Hijyen koşullarının en üst seviyede tutulduğu bu projeden ilçe sınırlarımızda yaşayan çocukların faydalanmasını hedefliyoruz. Yüzme bilmeyen öğrenciler, profesyonel yüzme hocalarımız eşliğinde yüzme öğrenecek ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında çocuklarımız haftanın belirli günlerinde havuzla buluşacak. Amacımız çocuklarımızı su sporlarına teşvik etmek, onlara yüzmeyi öğretmek. Ne kadar fazla çocuğumuza ulaşırsak o kadar mutlu olacağız.” diye konuştu.

ÇOCUKLAR YÜZME ÖĞRENDİĞİ İÇİN ÇOK MUTLU
Havuza giren öğrenciler ise daha önce yüzme bilmediklerini, bu zamana kadar kimsenin kendilerine yüzme öğretmediklerini, burada yüzme öğrendikleri için arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçirdikleri için mutlu ve heyecanlı olduklarını bildirdiler.