Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 11°C
Açık
Van
11°C
Açık
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sanat dergisi çıktı.

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sanat dergisi çıktı.
1 Mayıs 2020 01:18 | Son Güncellenme: 1 Mayıs 2020 01:24

İpekyolu Belediyesi’nin ilimizin kültür ve sanat hayatına önemli bir değer katacak olan “İpekyolu Kültür ve Sanat Dergisi” okuyucularıyla buluştu. İpekyolu kültür yayınları arasında çıkacak olan dergi, üç ayda bir yayımlanacak.

İpekyolu Belediyesi, Van’ın kültür ve sanat hayatına önemli bir eser kazandırıyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yayımlanan “İpekyolu Kültür ve Sanat Dergisi”nin ilk sayısı çıktı. Dergi kurumsal bir formatta üç aylık periyotlar halinde yayınlanarak okuyucularıyla buluşacak.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Van’ın kültür ve sanat yaşamına önemli bir eser kazandırdıklarını belirterek, hizmet perspektiflerinin önemli bir ayağını da sosyal ve kültürel belediyeciliğin oluşturduğunu ifade etti.

Sosyal belediyecilikte kültürel ve sanatsal hizmetlere büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Vekili Aslan, İpekyolu Kültür ve Sanat dergisinin Van’ın sosyal ve kültürel hayatına renk katacağını ifade etti. Aslan, aynı zamanda tarihe de ışık tutacak olan derginin, Van tarihi açısından önem arz eden olaylar, tarihi eserler ve düşünce yazılarının yanı sıra fotoğraflarla renkleneceğini dile getirdi. Başkan Vekili Aslan, Van kültürünü ve değerlerini en iyi şekilde tanıtmak amacı güden derginin unutulmaya yüz tutmuş gelenek, görenek ve yakın tarihine ışık tutacağına da vurgu yaptı.

Başkan Vekili Aslan, sunum yazısında şu ifadelere yer verdi: “Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve Dünya sağlık Örgütü (WHO)  tarafından “Covid 19″ olarak adlandırılan yeni tip korona virüs sebebiyle zor zamanlardan, zor mücadelelerden geçtiğimiz bir dönemin içerisindeyiz. Bizlere düşen birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte el ele vererek bu zor günleri aşacağımıza inanmaktır.

Bu bağlamda bu zor günlerde sizler için okurken keyif alacağınızı düşündüğümüz ve üç ayda bir yayınlamayı planladığımız, İpekyolu Kültür ve Sanat dergimizde büyükten küçüğe, yaşlısından gencine, kadınından erkeğine her kesime hitap eden; içinde kültür ve sanata dönük geniş bir yelpaze barındıran bu dergiyle gönüllere dokunmayı hedefliyoruz

Ülkemizde “Doğu’nun İncisi” olarak bilinen Van, doğal güzellikleri ve zengin toprakları ile binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Var olan güzellikleri ve konumundan dolayı birçok medeniyetin burada yaşaması, şehrin köklü bir tarihe sahip olmasını sağlamıştır. Tarih kokan ilimiz, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizde mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biridir.

Yerli ve yabancı binlerce turistin uğrak mekanlarından olan Van Gölü, Akdamar Adası Van Kalesi, Van Müzesi, bunlardan sadece birkaç tanesi…

Bu dergimizde ilimizin geleneği, kültürü ve sanatı ile geçmişten günümüze iz bırakan şahsiyetleri konu alarak, geçmiş ile gelecek nesiller arasında bir köprü görevi kurmayı amaçlıyoruz.  Bu duygularla hazırladığımız ilk sayımızı siz değerli Van halkına sunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sayıda; ilk olarak şehrimizin sembol şahsiyetlerinden Fotoğrafçı Ömer Kırca’yı okurken, kendinizi bir anda eski Van yıllarında bulacaksınız. Diğer yandan Van tarihini ve kültürüne anlatan birbirinden güzel birçok çalışmayı da bu sayıda görme şansına sahip olacaksınız.

İnanıyorum ki sosyal belediyecilik anlayışımız ile çıkmış olduğumuz bu yolda motivasyonumuzu arttıran desteğiniz ile daha güzel, anlamlı ve kaliteli işler yapacağız.  Bir sonraki sayımızda buluşmak dileğiyle, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Van’a yaraşır bir dergi çıkarmak, mazi ile atiyi buluşturmak adına dergimize birikimleri, araştırmaları, yazıları, şiirleri ve fotoğrafları ile destek veren herkese teşekkür ediyor bu hizmetimizin İpekyolu’na ve Van’a hayırlı olmasını diliyorum.”dedi


Dergiyi Online Okumak İçin tıklayın