Dolar 32,5639
Euro 34,8848
Altın 2.431,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Açık
Van
19°C
Açık
Çar 21°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL:SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİNİ DUYUN!

MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL:SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİNİ DUYUN!
25 Aralık 2021 12:14

BÜLBÜL:SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİNİ DUYUN!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, sağlık çalışanlarının aldığı maaş ve çalışma şartları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

“COVİD ONLARI YORDU”

Sağlık çalışanlarının fazla mesai yapıp buna karşılık az ücret aldığını belirten Bülbül,çalışma şartlarına düzenlemelerin getirilmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı;” Sağlık çalışanlarımız, gecesini gündüzüne katıp da çalışıyor. Binlerce hasta geliyor, bağırıyor,şiddet uyguluyor, tehdit ediyor. Günde en az 80 hasta bakıyorlar ki o da en az hasta sayısı. Ona rağmen koşuşturma peşindeler. Özellikle covid döneminde risk daha da arttı,covide yakalandılar yine de hemen toparlanıp,devam ettiler. Acildeki hasta sayısı 2 katına çıktı. Bu sefer daha çok çalışmak zorunda kaldılar.”dedi.

“ACİL DÜZENLEME YAPILMALI”

Sağlık çalışanlarının beyin göçüne zorlandığını ifade eden Süleyman Bülbül;” Hem daha çok çalışıyorlar hem de maaş az. Geçen sadece doktorlara yönelik düzenleme yaptılar, bizden ses yükselince diğer sağlık çalışanlarını da kapsıyacak dediler. Yahu görmüyor musunuz? Sağlık çalışanlarının canı çıkıyor, kötü ortamda çalışıyorlar, az maaş alıyorlar,şiddet görüyorlar. Resmen beyin göçüne zorluyorsunuz. Bu gidişle ülkede sağlık çalışanı kalmayacak. Acil düzenleme yapılmalı.”şeklinde konuştu.