Dolar 32,5655
Euro 34,9880
Altın 2.431,02
BİST 9.767,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 20°C
Az Bulutlu
Van
20°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C

Özay İlhan: “Van’da yollar köstebek yuvasına döndü”

Özay İlhan: “Van’da yollar köstebek yuvasına döndü”
5 Eylül 2021 02:26

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’ın başlıca sorunları arasında yer alan bitmeyen yol ve imar çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığının bu hafta düzenlediği basın açıklamasının gündeminde, Van’daki belediyelerin bir türlü bitirilemeyen imar, alt yapı, yol, kaldırım ve refüj çalışmaları vardı. SP İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan  SP Van il Başkanı Özay İlhan, yolların delik deşik edilerek adeta köstebek yuvasına döndüğünü ifade etti.

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bir çok belediyenin yaptığı altyapı, yol, kaldırım, refüj ve peyzaj çalışmaları nedeniyle Van’da trafiğin felç olduğunu ifade eden İlhan, vatandaşların bitmeyen yol çalışmalarıyla beraber  her gün evlerine farklı yollardan gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.  Özay İlhan, “ Van’ın bir türlü çözüme kavuşturulamayan imar problemi, bir bölgeye 7-8 kat verilirken yanı başına 3-4 kata izin verilmesi nedeniyle oluşan haksız uygulamalar, hali hazırda da ruhsatlarla ilgili yaşanan sıkıntılar şehrimizin gelecekte büyük problemler yaşamasına sebep olacaktır. Maraş caddesinde yapılan refüjlerse yapılan işin nasıl ve nedenli kötü halde yapılabileceğinin göstergesidir. Harcanan bunca paranın heba edildiğini, yapılan işlerin boşa gittiğini, gelişe güzel projelerin yakında yeniden değişebileceğini de görmekteyiz.”  Dedi

“BİTMEYEN YOL ÇALIŞMALARI KLASİK HALE GELDİ”

Van’da  yol çalışmalarının  artık bir klasik haline geldiğini belirten İlhan, “Bitmeyen  altyapı, yol, kaldırım, refüj ve peyzaj çalışmaları nedeniyle şehrin bir çok noktasında trafik felç olmuş yollar delik deşik hale gelmiş ve zaten var olan trafik sorunu ikiye katlanmıştır”  Şeklinde konuştu.

     100 yıllık imar planının yapılarak derhal hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Özay İlhan,  “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak kentimizin merkezine, insan ve çevrenin konulduğu 50-100 yıllık imar planının yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini, devam eden yol, kaldırım, refüj vs. çalışmalarının ivedilikle tamamlanması adına yetkili mercilerin işlerini hızlandırmasını talep ediyoruz.” Dedi.