Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Sağlık Müdürü Prof.Dr. Sünnetçioğlu, Covid-19 hastaları aşı olmamanın pişmanlığını yaşıyor

Sağlık Müdürü Prof.Dr. Sünnetçioğlu, Covid-19 hastaları aşı olmamanın pişmanlığını yaşıyor
25 Ağustos 2021 17:13

Van’da koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören hastalar hastaneye yatmadan önce yapılan tüm uyarılara rağmen aşı yaptırmamanın pişmanlığını yaşıyor.

Van İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Cavit Türker, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Taman,ile beraberinde SBÜ.Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasınıda yoğun bakım ve servislerde yatan hastaları ziyaret etti. Covid-19 hasatalığına yenik düşmemeleri, pişmanlık yaşamamaları için Covid-19 aşısı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu,SBÜ.Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasınıda yoğun bakım ve servislerde yatan hastaları ziyaret etti. Burada bir açıklamada bulunan Prof.Dr.Sünnetçioğlu, yapmış olduğumuz ziyaretlerde aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın pişmanlıklarına tanıklık ediyoruz. Genel olarak hastamız ‘keşke aşımı olsaydım’ diye serzenişte bulunuyorlar.” Hastanede Covid-19 aşısı olmamış hastalarımız yoğunlukta “Aşı olmadığım için çok pişmanım diyen hastalarımızın oranı yüksek, Covid-19 Hastalığını tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır geçiyorum; Nefes almakta sıkıntı yaşıyorum diyen vatandaşlarımız var; hastalığın bu kadar zor olduğunu bilmediklerini anlatmaktalar.”

“Hastanelerimizdeki yatan hastalarımızın %95 aşısız”

Prof.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu,Sıkıntılı bir varyant olan delta varyantı şu an bütün ülkede, bütün dünyada hakim olduğu gibi. Dolayısıyla bizim aşıya inanıp güvenip hiçbir tereddüt duymadan gidip aşımızı yaptırmamız lazım.” Görüyoruz ki; Aşılanmamış insanlar, hastaneye daha fazla gelmeye başladı. Eğer kişi ikinci ve üçüncü dozu olduysa, hastalığı hafif atlatacaktır ya da belirti göstermeden atlatacak, daha rahat geçirecek ama aşı olmayanların yoğun bakıma gelme ihtimalleri çok fazla. Özellikle yoğun bakıma ve hastaneye yatışları azaltması adına lütfen aşı olalım çağrısında bulunarak,”Aşımı olsam bunları yaşamazdım. Bu nedenle çok pişmanım dememek için Lütfen aşılarınızı olun. Maske ve mesafeye çok dikkat edin dedi “

SBÜ.Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasınıda yoğun bakım ve servisinde yatan İstanbul’da ikamet eden, Dilaver Çınar, ziyareti için memleketi Van’a geldi.Buradaki akraba ziyaretleri sırasında koronavirüse yakalanarak, günlerce yoğun bakımda yaşam savaşı verdi. Çınar, dedikodulara inanarak aşı olmaktan kaçındık; Aşı olmadığım için çok pişmanım keşke olsaydım ayrıca herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum zor gönler geçirdim bir aydır ailemden uzak yoğunbakımda kaldım şimdi covid servisine alındım herşey bitmiş değil aşılarınızı olun düğün, taziye ve kalabalık ortamlardan uzak durmalarını maske, mesafe ve kurallara uymalarını tavsiye ediyorum, sağlık çalışanlarından Allah razı olsun beni tekrardan yaşama tutundurdular şuan iyim hepsine teşekkür ediyoru dedi.