Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 11°C
Açık
Van
11°C
Açık
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C

Türkiye’de aşılama durma noktasına geldi

Türkiye’de aşılama oranı son 6 ayın en düşük seviyesine indi. İlk doz yapılanların sayısı günlük 30 binlere düştü. Bu durum toplum bağışıklığına ulaşılmasını da geciktiriyor. Eğer aşılamada ivme kazanılmazsa kış zor geçebilir.

Türkiye’de aşılama durma noktasına geldi
12 Kasım 2021 10:06 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2021 10:07

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yapılan aşılama, son aylarda sürekli düşüyor. Günlük 1,5 milyon doz kapasite olmasına rağmen, son iki haftadır aşılama hafta sonları 60 bin, hafta içi ise günlük 160-180 bin seviyesine kadar indi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre; Türkiye’de en az iki doz aşısını yaptıranların toplam nüfusa oranı yüzde 60’a ulaştı. Ancak giderek yavaşlayan aşılama, son altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Yapılan aşıların artık büyük bir bölümünü ise ikinci ve üçüncü doz aşılar oluşturuyor.

GÜNLÜK DOZ SAYISI 15 BİNE KADAR DÜŞTÜ

Günlük ilk doz aşı sayısı 30 binler seviyesine kadar düşerken, hafta sonları bu rakam 15 bine kadar geriledi. Aşılama hızının beklentilerin altında kalması, toplum bağışıklığına ulaşılmasını da geciktiriyor.

Singapur'dan aşı olmayı reddedenlerin hastane ve ilaç masraflarını karşılamama kararıSingapur’dan aşı olmayı reddedenlerin hastane ve ilaç masraflarını karşılamama kararı

TÜRKİYE ZORUNLU AŞI UYGULAMASINA GEÇMEDİ

Halen aşısını yaptırmayan yaklaşık 14 milyon kişi bulunuyor. Bu arada Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede aşının zorunlu olduğu alanlar genişletilirken, Türkiye’de zorunlu aşı uygulaması veya PCR testi zorunluluğunun kapsamının genişletilmesine sıcak bakılmıyor.

YÜZDE 80’İ AŞISIZLARDAN OLUŞUYOR

Ayrıca hastanelerde Kovid-19 zatürresi sebebiyle tedavi gören hastaların yüzde 80’inin ya aşısız, ya da aşı sürecini tamamlamayanlar olduğu belirtiliyor. Tam aşılı olanlardaki zatürre oranının ise sıfıra yakın bir değerde olduğu ifade ediliyor.

Kaynak : Haber7.com