Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 17°C
Az Bulutlu
Van
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

TURKOVAC’da bir ilk!

TURKOVAC’da bir ilk!
18 Ekim 2021 14:28 | Son Güncellenme: 18 Ekim 2021 14:30

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB desteğiyle Faz-3 çalışmalarına devam edilen Turkovac, hatırlatma dozu olarak 2 doz Sinovac aşısı olan gönüllülere uygulanmaya başladı. ERÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Yıldız, “Gidişata bakılacak olursa bir her yıl mevsimsel grip gibi bu aşılamaya maruz kalacağız. Pandemi belli bir dönemde sonlanacakmış gibi gözükmüyor. Bu nedenle de her yıl aşılanmamız gerekiyor” dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi Aşı Uygulama Merkezi’nde, üniversite tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB desteğiyle Faz-3 çalışmalarına devam edilen Turkovac, hatırlatma dozu olarak 2 doz Sinovac aşısı olan kişilere uygulanmaya başladı. Daha önce 2 doz Sinovac aşısı olan sağlık çalışanı Erdal Özkan, hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı oldu.  Konuyla ilgili açıklama yapan ERÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Yıldız, “Turkovac aşı çalışmasına daha önce başladık. Önceden hiç aşı olmamış gönüllüleri aşılıyorduk. Aşılama oranı arttı. Hiç aşı olmamış olan ve aşı olmak isteyen insanların sayısı çok azaldı. O nedenle hiç aşı olmamış olanlarda faz çalışmamız biraz yavaş ilerliyor. Burada daha önce 2 doz Çin aşısı Sinovac ile aşılanmış olanlara hatırlatma dozunu yapmaktayız. Gidişata bakılacak olursa her yıl mevsimsel grip gibi bu aşılamaya maruz kalacağız. Pandemi belli bir dönemde sonlanacakmış gibi gözükmüyor. Bu nedenle de her yıl aşılanmamız gerekiyor. Ülkemizde 2 doz aşılanmış ama daha sonra aşılanmamış insan sayısı fazla. Birçok kişi bazı sebeplerle bu aşılamadan kaçınıyorlar. Türkiye’deki son verilere göre Kayseri’de 2 doz aşı olanların oranı yüzde 72 seviyesinde” diye konuştu.