Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 11°C
Açık
Van
11°C
Açık
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C

Tuşba Belediyesi Kaçak Yapıya Fırsat Vermiyor

Tuşba Belediyesi Kaçak Yapıya Fırsat Vermiyor
5 Mayıs 2020 20:30 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2020 20:31

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, “Denetimlerimizi bu yönde aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

İnşaat mevsiminin başlamasıyla, yapılabilecek kaçak yapıların önüne geçmek için denetimlerini artıran Tuşba Belediyesi, kesinlikle kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyecek. Van’ın kronikleşmiş sorunların en önemli nedenlerinden olan plansız ve kaçak yapılaşma ile mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceklerini söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, alınan bu kararın vatandaşın yararına olduğunu dile getirdi.

BAŞKAN AKMAN, ‘KAÇAK YAPILAŞMA BERABERİNDE KRONİKLEŞEN SORUNLAR GETİRDİ’

1980’li yılların başından bu yana gerek köyden kente göç, gerekse yaşanan terör olaylarından dolayı hızla artan göçün beraberinde çarpık kentleşmeyi getirdiğini ifade eden Başkan Akman, buna paralel olarak artan kaçak yapılaşmanın da beraberinde bir takım sorunlar getirdiğini kaydetti. Kaçak yapılaşmanın beraberinde getirdiği birçok sorunun aradan geçen süreden dolayı çözülemeyecek duruma geldiğini anlatan Başkan Akman, “Kaçak yapılaşmanın şehre getirdiği kronikleşen sorunları göz önüne aldığımızda bu konuya kararlılıkla yaklaşmamız gerektiğini gösteriyor” dedi. 

‘KAÇAK VE KONTROLSÜZ YAPILAN HER YAPI ÖLÜM VE GÖZYAŞI DEMEKTİR’Kaçak inşaatların bir şehrin kanserli hücreleri gibi olduğunu ve bu yüzden hiçbir şekilde arzu etmediklerini vurgulayan Başkan Akman, “Bunun için eğer zamanında bu kanserli hücreye müdahale etmesek, tüm vücuda yayılır ve şehri yaşayamaz hale getirir. Biz Tuşba Belediyesi olarak kesinlikle kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Bunun için tüm hemşehrilerimizin inşaata başlamadan belediye gelerek gerekli izinlerini alsınlar. Bu işlemler bugün kendileri için belki biraz zaman kaybı ve biraz külfet ve yük olarak görülse de ilerde bize dua edecekler. Çünkü gerek ilimiz de gerekse Elazığ’da yaşanan depremlerde gördük ki ‘Deprem değil, yapı öldürüyor’ İlimiz deprem kuşağında ve bunu için kaçak ve kontrolsüz yapılan her yapı ölüm ve gözyaşı demektir. Bu yüzden ruhsatsız hiç bir yapıya izin vermeyeceğiz. Yasalarda da büyük cezalar öngörülüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için şimdiden uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.