Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Tuşba Belediyesi YKS Öğrencilerin Başvuru Ücretlerini Karşılayacak

Tuşba Belediyesi YKS Öğrencilerin Başvuru Ücretlerini Karşılayacak
23 Şubat 2022 17:07 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2022 17:14

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ücretsiz olarak açmış oldukları Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursuna katılan öğrencilerin sınav ücretlerini belediye tarafından karşılanacağı müjdesini verdi.

Eğitime verdiği destek ve sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediyeye ait Toplum Yaşam Merkezi’nde açılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursuna katılan öğrencilerle Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Başkan Akman, gençlerin geleceğe atacakları önemli bir adım olan YKS başvuru ücretlerini belediye olarak karşılayacakları müjdesini verdi.

 

Her zaman gençlerin yanında olduklarını belirten Başkan Akman, yarınların umudu olan öğrencilere destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Başkan Akman, “Kurs açmakla yetinmiyoruz. Açtığımız kursumuzu sık sık ziyaret ederek genç kardeşlerimiz ile bir araya gelerek isteklerini kendilerinden dinliyoruz. Üniversite sınavına çok çalıştıklarını görüyorum. Biliyorum ki çok iyi yerlere gelecekler ve ülkemize de çok büyük hizmetler yapacaklar. Biz de üzerimize düşen görevi yapıyoruz, öğrencilerimiz de girecek oldukları YKS’de başarılı olmak için gerekeni yapacaklarına olan inancım tam. Rabbim zihin açıklığı versin” dedi.

Sınav ücreti jestine karşı duydukları mutlulukları gözlerinde okunun öğrenciler adına söz alan gençler ise eğitime verdiği desteklerinden dolayı Başkan Akman’a teşekkür ettiler.