Dolar 32,4881
Euro 34,8100
Altın 2.488,38
BİST 9.554,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Az Bulutlu
Van
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN, ‘İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN, ‘İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ
12 Mart 2022 21:57 | Son Güncellenme: 12 Mart 2022 22:03

Tuşba Belediyesi, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısıyla özel bir program düzenledi.

Belediye meclis salonunda düzenlenen ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ tarafından verilen konferansa; Belediye Başkanımız Salih Akman’ın yanı sıra Tuşba Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ile çok sayıda genç katıldı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Başkan Akman, bayrak ve vatan sevgisinin bir tezahürü olan milli marşların, duyguların en güzel ifade edildiği mısralar olduğunu söyledi. Başkan Akman, “İstiklal Marşımızı her okuduğumuzda bizleri yeniden heyecanlandırmakta ve milli duygularımıza tercüman olmaktadır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ temennisiyle kaleme aldığı; her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; bizlere aynı zamanda karanlık ufkun ardından doğacak şafağın müjdelemektedir” dedi.

Başkan Akman’ın yaptığı açılış konuşmasının ardında YYÜ Doktor Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ, tarafından verilen konferansa geçildi. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği konferansın sonunda Başkan Akman, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ münasebetiyle düzenledikleri konferansa katılarak destek veren Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ’a bir teşekkür plaketi verdi.