Dolar 32,5993
Euro 34,7973
Altın 2.495,14
BİST 9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 19°C
Az Bulutlu
Van
19°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMADI

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMADI
24 Mart 2022 15:54

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘18-24 Mart Yaşlılar Haftası’ dolayısıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların gününü kutladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, ‘18-24 Mart Yaşlılar Haftası’ nedeniyle 65 yaş ve üstü vatandaşları ziyaret etti. Ekipler, yaşlıların sorun ve taleplerini dinleyip çiçek ve hediyeler takdim ederken, bazı yaşlıların saç ve sakal bakımlarını yaptı.

‘ZİYARET BİZİM İÇİN BİR MORAL KAYNAĞI OLDU’

Yaklaşık iki yıldır rahatsız olduğu için evde dışarı çıkamadığını dile getiren 70 yaşındaki Osman Akyürek isimli vatandaş, “Van Büyükşehir Belediyesinin yaşlılara verdiği hizmetten dolayı ayağa kalktım. Ekipler her hafta eve gelerek fizik tedavi hizmetini bana veriyor. Yaşlılar haftasında evime gelerek günümü kutlaması benim için bir moral kaynağı oldu’ ifadelerini kullandı.

‘YAŞLILAR HAFTASINDA BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR’

Van Büyükşehir Belediyesinin ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren 75 yaşındaki Ayşe Parin ise, “Ekipler yaşlılar haftası nedeniyle bizi ziyarete geldiler. Allah onlardan razı olsun. Sürekli bizi ziyaret ediyorlar. Bize çeşitli hediyeler getirdiler kendilerine teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde yaşlıları yalnız bırakmadıkları için kendilerine şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

‘HİZMETLERİMİZLE YAŞLILARLA HER GÜN BİR ARAYA GELİYORUZ’

Yaşlıları hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını söyleyen Sağlık işleri Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkan da, “Yaşlılarımız, tecrübeleriyle geleceğimize ışık tutandır. Bugün sağlık hizmeti sağladığımız, büyüklerimizle bir araya geldik. Yaşlılarımızla yılın sadece bir haftasında bir araya gelmiyoruz. Evde sağlık hizmetleri, bakım hizmetleri, nakil hizmetleri ve fizik tedavi hizmetlerimizle her gün bir araya geliyoruz. Ayrıca her hafta ücretsiz bir şekilde yaşlılarımızın saç ve sakal bakımlarını da yapacağız” dedi.