Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KAR VE ÇIĞ UYARISI!

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KAR VE ÇIĞ UYARISI!
16 Ocak 2022 12:34

Van Büyükşehir Belediyesi, bu gece etkili olan kar yağışı nedeniyle olası çığ, tipi ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Van’da kent genelinde etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi önemli uyarılarda bulundu.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın kentte etkili olacak kar yağışlarının etkisini arttırarak devam ettireceği tahmin edildiği ifade edilerek, “Karla karışık yağmur, yoğun kar yağışları ve kuvvetli fırtınadan dolayı ani sıcaklık değişimleri, olası çığ, buzlanma ve don ihtimaline karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel günlük rapor, ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerekiyor. Bu süre zarfında özel araç sahipleri ve vatandaşların mümkünse sokağa çıkmaması, çıkacak olanların toplu taşıma araçlarını kullanması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın çığ riski olan bölgelerden uzak durmaları da önem arz etmektedir” denildi.