Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Van’ın Covit-19 Corona Virüsü ile mücadelesi

19 Nisan 2020 15:22 | Son Güncellenme: 19 Nisan 2020 18:19

Cin’in wuhan kendinten peyda olan Covit-19 Corona virüsü tüm dünyaya yayılmış ve kadim şehrimiz van’a kadar ulaşmıştır.

Corona virüsü tüm dünyada olduğu gibi başta ülkemizde ve vanımızda vaka ile beraber bir çok can kaybınada sebebiyet vermiştir.

Virüs pandemi ilan edildikten sonra ilimizde valilik öncülüğünde oluşturulan kurullar hemen işlevsel hale getirilmiş halkın başta hijyen ve daha sonra gıda ve diğer ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

Cumhurbaşkanlığının yayımladığı kararname kapsamında bir çok yasaklar ve emirler listelenmiş uygulamaya alınmıştır. Tüm türkiyede önlemler titizlikle yürütülmekte, devlet erkanı gereğini yerine getirmektedir.

Başta belediyeler olmak üzere sosyal yardımlaşma vakıfları vefa destek gurupları ve kaymakamlıklar süratle ekiplerini hazırlamış ve halkın ulaşabileceği telefon hatları kurulmuş gelen çağrılar yerini bulmaktadır.

Belediyeler başta kurumlara dezenfekte işlemini yaparken bir yandan dan şehir merkezini büyük bir ekiple yıkamış ve düzenli olarak’ta her gece yıkamaktadır. Adeta memleketin tüm cadde ve sokakları tertemiz desek yalan olmaz.

Yukarıda devlet erkanına düşen her ne varsa titizlikle yapmaktan imtina etmemişler ve gereğini yerine getirmişlerdir.

Şimdi sıra bizde …..

Bizler üzerimize düşen sorumlukları yerine getiriyormuyuz ?

EvdeKal çağrısına gerçekten uyuyormuyuz ?

İş bu kadar ciddi iken biz ciddiye alıyormuyuz ?

Vaka sayılarının artışında bireysel payımız var mı ?

Evet bizler malesef gereğini yerine getiremiyoruz, havanın sıcaklığıyla evde kalmak istemeyen bizler nasıl bir yol ve yöntem bulupta evden çıkarız diye düşünüp duruyoruz ve bazende kaçak bir şekilde kuralları hiçe sayarak dışarı çıkıyoruz.

Evde kal çağrısına malesef uymuyoruz, şehir merkezinde yollar kapalı olmasına rağmen, polisler ve görevliler olmasına raümen çok ciddi bir kalabalık mevcut. İşi olanda olmayanda can sıkıntısından merkezde gezmeye geliyor.

Bizlerde kalıplaşmış bir durum söz konusu ” bana bişey olmaz” diye kendimizi kandırarak kahramanlık yapma peşindeyiz. Virüs öldürmese bile bizleri bu öz güven öldürecek gibime geliyor.

Vaka sayıları gün geçtikçe dünyada, ülkemizde ve ilimizde de artmaktadır. Ölümler baş gösterirken vaka sayıları ve sevindirici haberler taburcularda oluyor.

Lütfen evde kalalım, işimiz olmadığı müddetçe çıkmayalım, hijyene ve bakanlığın açıklamış olduğu önlemleri yerine getirelim. Gelecek güzel günlerin gelmesi için hep beraber dua edelim…

Kalın sağlıcakla…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR