Dolar 32,4668
Euro 34,8492
Altın 2.475,21
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 20°C
Parçalı Bulutlu
Van
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ZÜBEYDE HANIM CADDESİ YEPYENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

1 Aralık 2021 09:51

Van Büyükşehir Belediyesince, ‘Prestij Cadde Projeleri’ kapsamında baştan aşağı yenilenen Zübeyde Hanım Caddesi yepyeni bir görünüme kavuştu. Aynı proje kapsamında İskele Caddesinin ikinci etabı da yenilendi.

Kentte başlattığı ‘Prestij Cadde Projeleri’ serisine Zübeyde Hanım Caddesi’ni de katan Büyükşehir Belediyesi kentte marka değer oluşturan caddeler kazandırmaya devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yenilenen 1.6 kilometrelik caddede yol, asfalt, kaldırım, engelli yürüme bandı, altyapı ve dekoratif aydınlatmalar yapıldı. Ayrıca aynı proje kapsamında Beşyol Meydanı ile Yeniyol arasındaki 440 metrelik İskele Caddesi ikinci etabı da yapıldı.

Yeni haliyle kentin en cazibeli caddelerinden biri olan İki Nisan Caddesi ile Koçbey Caddesi arasındaki Zübeyde Hanım Caddesi’nde yeşil doku muhafaza edilerek yol kenarındaki ağaçlara yenileri eklendi. Mevsim şartları ve çevresel faktörler göz önüne alınarak yenilenen Zübeyde Hanım Caddesi ile İskele Caddesinin ikinci etabının kaldırım ve orta refüj kısmına 16 bin 500 metrekare andezit plaka ve bazalt küptaş kullanılırken, 2 kilometrelik engelli yürüme bandı, 132 adet dekoratif aydınlatma ve yaklaşık 30 bin metrekarelik yol ağına da sıcak asfalt uygulandı.

İki Caddedeki mevcut elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla görüntü kirliliğinin de önüne geçilirken, kaldırım altında fiber-optik hattı çekildi. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte modern bir görüntüye kavuşan caddeler vatandaşlardan da tam not aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Caddesi ile birlikte ‘Prestij Cadde Projeleri’ kapsamında kentin en önemli 7 caddesini yeniledi.