Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 22°C
Açık
Van
22°C
Açık
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 19°C
Çar 18°C

ABD’den dünyanın konuştuğu ‘ulusal güvenlik tehdidi’ne ilişkin yeni açıklama

ABD’den dünyanın konuştuğu ‘ulusal güvenlik tehdidi’ne ilişkin yeni açıklama
16 Şubat 2024 22:57 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2024 23:08

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner’ın, dün gündeme getirdiği “ciddi ulusal güvenlik tehdidi” hakkında ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, açıklamalarda bulundu. Kirby günlük basın toplantısında, söz konusu ulusal güvenlik tehdidinin Rusya’nın geliştirdiği uyduları hedef alma kabiliyetine ilişkin bir teknoloji olduğunu belirterek, bu sistemin nükleer silah ya da nükleer kabiliyet olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda yanıt vermekten kaçındı.

Kirby, “Öncelikle, bu konuşlandırılmış aktif bir kabiliyet değil. Rusya’nın bu kabiliyetin peşinde olması endişe verici olsa da, kimsenin güvenliğine yönelik acil bir tehdit söz konusu değil. İnsanlara saldırmak ya da Dünya’da fiziksel yıkıma neden olmak için kullanılabilecek bir silahtan bahsetmiyoruz” dedi.

Kirby, ABD’nin Rusya’nın bu tür kabiliyetler peşinde olduğu konusunda “birkaç yıl olmasa da aylardır” genel bir bilgiye sahip olduğunu ifade etti.

Trump'ın ilk ceza davası başlıyor! Tarih belli oldu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTrump’ın ilk ceza davası başlıyor! Tarih belli olduHaberi Görüntüle

“Başkan Biden’dan bu tehditle ilgili tüm bilgilerin gizliliğini kaldırmasını talep ediyorum”

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, dün ulusal güvenlik tehdidi uyarısında bulunmuştu. Turner dün yaptığı açıklamada, komitenin “ciddi ulusal güvenlik tehdidi” hakkındaki bilgileri tüm Kongre üyelerine sunduğunu belirterek, “Kongre, yönetim ve müttefiklerimizin bu tehdide yanıt vermek için gerekli eylemleri açıkça tartışabilmeleri için Başkan Biden’dan bu tehditle ilgili tüm bilgilerin gizliliğini kaldırmasını talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSkandal tokat unutuldu mu? Ünlü oyuncunun yeni projesi belli olduHaberi Görüntüle

ETİKETLER: , , ,