Dolar 32,3989
Euro 34,7712
Altın 2.435,80
BİST 9.997,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 21°C
Az Bulutlu
Van
21°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 15°C

AK Parti’den ‘coşkulu’ aday tanıtımı

9 Şubat 2024 14:42 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2024 14:46

Ak Parti Van İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da katıldığı törende Van’ın 13 ilçe büyükşehir belediye başkanını tanıttı. Son dönemlerin en görkemli ve coşkulu buluşmasında Van İl Başkanı Emre Güray ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdulahat Arvas da 31 Mart seçimi için iddialı mesajlar verdi.

AK Parti aylardır beklenen Van’ın 13 ilçe belediye başkan adaylarını dün gerçekleştirilen görkemli bir törenle tanıttı. Önceki gün kulislerde konuşulan fakat resmi olarak dün itibariyle ilan edilen aday listesinde birbirinden önemli isimler yer bulurken Edremit Uygulama Oteli’nde düzenlenen tören ise son dönemlerin en coşkulu ve büyük katılımlı aday tanıtım töreni oldu. Son birkaç gündür konuşulan ve dün itibariyle resmiyet kazanan isimlerin büyük çoğunluğu ise kamuoyundan tam destek aldı. AK Parti’nin en çok dikkat çeken adayları İpekyolu’nda İsa Berge, Erciş’te Fatih Çiftçi ve Tuşba’da Süleyman Oflas oldu. Bazı isimleri ikinci kez aday gösteren AK Parti’de yeni isimler heyecan yaratırken tanıtım toplantısında konuşan isimler de büyük bir destek gördü.

SON DÖNEMLERİN EN COŞKULU BULUŞMASI

Edremit’teki Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen buluşmaya saatler kala salon tıklım tıklım dolarken Ak Partililer salonu hınca hınç doldurdu. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Ak Partililer’in salona girmesine bile engel olan kalabalık salona sığmazken adayların gelişi ile birlikte coşku ikiye katlandı. Aday tanıtım törenine AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Şule Köseoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van milletvekilleri, mevcut belediye başkanları, başkan adayları ve partililer katıldı.

İL BAŞKANI EMRE GÜRAY: BİZLER BİR DAVAYA İNANDIK

Programda ilk konuşan isim AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray oldu. Salondaki büyük coşkudan dolayı teşekkür eden Güray, “Bugün burada salona sığmadık. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte Van’ımızı daha büyük salonlara kavuşturacağız. Bu da boynumuzun borcu olsun. Bugüne kadar özellikle yerel yönetim maratonunda, genel merkezimiz, il koordinatörlerimiz ve teşkilatlarımız, ilçe teşkilatımız yoğun bir şekilde çalıştılar. Birbirinden kıymetli aday adaylarımız, belediye başkan adayı olabilmek için yarıştılar. Hepsi ailemizin birer mensubudur. Bugüne kadar görev yapmış belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve tüm adaylarımız başımızın tacıdır. Bizler bir davaya inandık. Bizlerin sevdası günübirlik değildir. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüdüğü yoldan bu hizmeti devam ettirmektir. Bizler AK Parti ailesi olarak sizlerden ricamız içimize atılmayı düşünülen fitne tohumlarına asla ve asla izin vermeyelim. Buradaki müthiş birlikteliği 31 Mart gecesi seçim sonuçlanana kadar sandıklarımızı terk etmeden sahip çıkalım. Van’ımızı 20 yıl önce bıraktığımız o hüzünlü güne geri götürerek tekrardan hükümetle yerel yönetimleri birleştirip seçimi sayın Cumhurbaşkanımıza hediye edelim. Bizler buna inanıyoruz” dedi.

ARVAS: BU ORDUYLA 13 İLÇEYLE BERABER 31 MART’TA ZAFERLE NETİCELENDİRECEĞİMİZE İNANCIMIZ TAM

Ardından konuşan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, kazanacaklarına inancının olduğunu dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ağır bir yük omuzlarımıza yüklendi. Allah’a hamd olsun. İnanıyoruz, güveniyoruz, ihlasla çalışacağız. Bu orduyla 13 ilçeyle beraber 31 Mart’ta zaferle neticelendireceğimize inancımız tamdır. Allah halkımıza mahcup etmesin. Bizim çok sorunlarımız var hepimiz biliyoruz. Memleketimiz diğer illere göre geride kaldı. Eser ve hizmet siyaseti AK Parti kadrolarının işidir. İşi ehline vermek bir ekmek de fazla vermek bizim atalarımızın sözüdür. 3 güç elimizde var. 13 tane ilçe belediye başkanımızın gücü, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın gücü ve iktidarımızın gücü. Bu 3 güç bir araya geldiği zaman çözülmeyecek sorunlarımız kalmayacak. Biz milletimizin ferasetine, asaletine, duyarlılığına inanıyoruz” diye konuştu.

“HAK DAVANIN YOLCULARI OLARAK HİÇBİR ZAMAN CUMHURBAŞKAMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Arvas, samimi ve ihlaslı çalışma yapacaklarını aktararak, “O zorlu süreçte hiçbir zaman partisini bırakmadı. Azar işitti, hakaret işitti, işkence çekti, ötekileştirirdi fakat partisini bırakmadı. Biz de diyoruz ki bu hak davanın yolcuları olarak hiçbir zaman Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız. Teşkilatlarımızla beraber eğer genel merkezimiz 13 tane aday göndermişse biz de baş göz üstüne bunlarla yol yürüyeceğiz. 13 tane ilçeyi ve Büyükşehir Belediyesini AK Parti Belediyeciliği ile kavuşturmak için samimi, ihlaslı ve gayretli bir çalışma yapacağız. Biz sefere çıkmışız, zafer Rabbimizindir. Birbirimize dua edeceğiz. Bayrağımıza, camimize, ezanımıza, okulumuza, medresemize sahip çıkacağız. Hem şehirliye hem de köylüye ötekileştirmeden herkese hizmet vereceğiz. Bizim derdimiz memleketimiz, insanımız, gencimiz, kadınlar, yaşlılar herkes her kesimdir…” dedi.

“VAN AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNDEN MAHRUM KALDI”

Van’ın AK Belediyecilikten mahrum kaldığını belirten Arvas, “Ey halkımız! Biz neler çektik! Keşke siz Van sokaklarını Erçiş, Muradiye, Çaldıran, Bahçesaray, Çatak ve Gürpınar sokaklarını bu yerlerde neler çektiğimizi bilseydiniz. Biz ne sıkıntılar çektik. Bir AK Partili korkudan bir bayrağı taşıyamıyordu, AK Parti rozetini yakasında taşıyamıyordu. Suçu neydi? Partiliydi. Suçu neydi? Erdoğan 21 yıl boyunca hükümetine, devletine, milletine hizmet ediyordu. Yüksek ses ile zalimlere karşı bizim milletimizi korudu. Kim gelirse gelsin zulmün ellerini halkımızın üzerine kaldırdı. Bizim milletimiz perişandı, fakirdi, garipti ama AK Parti iktidarı 21 yıldır milleti için çalıştı. 2004-2024 o vakitten bu yana kadar AK Parti belediyeciliğinden Van mahrum kaldı. Ben inanıyorum ki bu sefer bir fırsat doğdu. 13 ilçe ve Büyükşehir Belediyesine AK Parti iktidarı ile hizmet getireceğiz. Biz yalandan uzağız, elimiz de alnımız da temiz. Allah’ın izniyle gayemiz sadece halkımıza hizmettir. Biz milletimize sahip çıkacağız. Bizim milletimiz sahipsiz değil. Hem vekilimize hem 13 ilçemize ve Büyükşehir Belediye başkanımıza sahip çıkacağız” diye aktardı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: BU SALONA SIĞMAYAN İNSANLARIN VE ENERJİLERİNİN BİR ANLAMI VAR

Programda konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, salondaki kalabalıktan duyduğu sevinci dile getirerek, “Bu güzel salonu dolduran, bu güzel salona bir gül bahçesine çeviren, buraya enerjisini, güzelliğini, sevgisini katan siz değerli kardeşlerimi selamlıyorum. Bu salona sığmayan insanların ve enerjilerinin bir anlamı var. Bu salonda, 31 Mart’ın 1 Nisan sabahında Van’ın sokaklarında taşmış, başarıyı kutlayan diyecek olan insanlarımızın enerjisinin yansıması var. Sizi şimdiden tebrik ediyorum. Allah nasip eder inşallah. 1 Nisan’da telefonlaşırız, başarımızı kutlayarak sevincimizi paylaşırız. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın size selamı getirdim. Dün birlikte Kahramanmaraş’taydık. Bugün Şanlıurfa’da, yarın başka bir ilimizde olacak. İnşallah Vanınımız’a da gelecek. Buraya hep birlikte gelip sizi kucaklayacağız” dedi.

YILMAZ: VAN’I KAZANARAK AK BELEDİYECİLİĞİN ANLAMINI KISA SÜREDE ŞEHRİMİZİN SOKAKLARINDA YANSITACAĞIZ

Yılmaz, Van’ı kazanarak AK Belediyecilik ile buluşturacaklarını belirterek, “Belediyecilik Ak Parti’nin işi. Benim güzel Van’ım da AK Belediyecilikten biraz uzak kaldı. 1 Nisan sabahından itibaren Van’ı kazanarak AK Belediyeciliğin anlamını kısa sürede şehrimizin sokaklarında yansıtacağız. 27. Dönem Milletvekili Abdulahat Arvas beyi çok iyi tanıdım. 5 yıl birlikte olduk, birlikte ülkemizin ve şehirlerimizin sorunlarını dert ettik. Onun ne kadar yurt sevgisi taşıyan, Van sevgisi taşıyan bir kardeşimiz olduğunu biliyorum. Adaylık belirleme sürecinde de Abdulahat beyin ismi öne çıkınca onun burada aday olması konusundaki hemfikirlik beni çok mutlu etti. Umutlandım, heveslendim. Allah’ım umudumuzu, hevesimizi kursağımızda bırakmasın. Hep beraber başaracağız. Sizlerle birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: VAN, İNSANIMIZIN İHTİYAÇ DUYDUĞU HİZMETLERLE BULUŞAMAMIŞLIĞIN BURUKLUĞU, HÜZNÜ İÇERİSİNDE

Van’ın parlayan bir yıldız olacağını dile getiren Yılmaz, “Hepsi de parlayan yıldız oldu. İnşallah Van’ımız da bu hale gelecek. Van’ın bu hale gelmemesi için hiçbir neden yok. Van’ımız denizin kenarına kurulmuş, dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Senenin 250 günü güneşli ve 1700 metre rakımda, tertemiz havasıyla suyuyla… Van, insanımızın ihtiyaç duyduğu hizmetlerle buluşamamışlığın burukluğu, hüznü içerisinde olan bir şehrimiz. Allah’ın izniyle Abdulahat Bey bu şehirde belediye başkanlığında hizmet çığırını aşacak. Bizler de ona elimizden gelen her türlü katkı ve desteği vereceğiz” diye aktardı.

“DOLU DİZGİN SOKAKLARDA BİRLİKTE KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ”

Hep birlikte kapı kapı dolaşacaklarını belirten Yılmaz, “Bu salona sığmadınız. Coşkunuzla da sığmadınız. Sevginiz bu salonu aştı. İçeriye zor girdik. En az dışarda salonun içindeki insanlar kadar insanımız var. Allah sizden razı olsun. Hizmet nasip işi. Bugün burada ilçe belediye başkan adaylarımızın tanıtımını yapacağız. Onları sizinle tanıştıracağız. İnşallah birden fazla dönem belediye başkanlığı yaparlar. Ama onların da görev süresi bir gün bitecek. Onlar da bu görevi kendilerinden sonraki kardeşlerimize bırakacak. O bakımdan hiç kimse bu dünyada baki değil. Bizler bu fani dünyada gelip geçiciyiz. Hizmetler de öyle. Bugün için aday olamamış kardeşlerime hitaben ederek söylemek istiyorum; bir gün gelecek aday olmuşlar da aday olamamış safına girecek. O bakımdan sakın üzülmesinler. Bu bir nöbet değişimidir. El ele tutuşacağız. Dolu dizgin sokaklarda birlikte kapı kapı dolaşacağız. Dokunmadık insan bırakmayacağız. 1 Nisan sabahı hep birlikte başarımızı kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

“VAN BENİM SAMSUN’DAN SONRAKİ 2’NCİ DOĞUM YERİM”

Yılmaz, Van’ın kendisi için önemli bir kent olduğunu aktararak sözlerini şöyle tamamladı: “Van benim için çok özel ve çok önemli. Ben 1990’da Van’a bölge müdürü oldum. Burada 2,5 sene Karayolları Bölge Müdürlüğü yaptım. Burayı şehrim kabul ettim. Burayı, buranın insanını, buranın tabiatını sevdim. Hayatımda unutamayacağım 2,5 yılı burada yaşadım. Aday tanıtım işi söz konusu olunca da arkadaşlarıma rica ettim. “Müsaade edin Van’a ben gideyim, Van benim Samsun’dan sonraki 2’nci doğum yerim” dedim ve burayı tercih ettim. Biz bir şeyi kazanacaksak onun uğruna hasbi bir şekilde iyi niyetle, gayretle koşacağız. Gecenizi gündüzünüze katın. Koşun. Yorulmuşsanız Allah size o başarıyı helalından nasip eder. O bakımdan size kapı kapı dolaşmayı, dokunmadık insan bırakmamayı bir ağabeyiniz olarak tavsiye ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”