Dolar 32,3595
Euro 34,7818
Altın 2.398,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 16°C
Az Bulutlu
Van
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 14°C
Pts 12°C

Atatürk Havalimanı’nda inşası devam eden hastane görüntülendi

Atatürk Havalimanı’nda inşası devam eden hastane görüntülendi
5 Mayıs 2020 20:44

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı yerleşkesinde inşa edilen hastanedeki çalışmalar ve tamamlanan kısımlar görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından 9 Nisan’da temeli atılan hastanenin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Hastanedeki çalışmalar ve tamamlanan yoğun bakım ile servis odaları kayda geçti.

Yaklaşık bir aydır süren çalışmalar sonunda inşaat kısmının büyük bir bölümünün tamamlandığı görülen hastanenin 24 Mayıs’ta bitirilmesi bekleniyor.

Yapımı için yaklaşık 4 bin personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı, 184 bin metrekare alana kurulan hastane, 1008 yatak kapasitesine sahip ve tam teşekküllü olacak.

Salgın, deprem ve afet hastanesi olarak kullanılması hedeflenen, 432 yoğun bakım odası bulunan hastanenin her odası da istenildiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Nisan’da Tarabya’daki Huber Köşkü’nden video konferans yöntemiyle düzenlenen kabine toplantısının ardından, İstanbul’da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de iki hastane kurulacağını duyurmuştu.

Sancaktepe ve Yeşilköy’de inşa edilen hastaneler biner yatak kapasiteli olacak. Projede önemli aşama kaydedildi. Odaların hazır hale getirilmeye başlandığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu hastanelerle ilgili, “Bunları süratle, şöyle 45 gün içerisinde bitireceğiz ve buraları da tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız.” açıklamasını yapmıştı.

Atatürk Havalimanı yakınlarındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) arazisinde yapımı süren salgın hastanesinde solunum ekipmanları ön planda olacak.

Bitme aşamasına gelen hastanenin koridorları görüntülendi.Salgın hastaneleri, gerekli ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırlanıyor.

Koronavirüse karşı başarılı bir mücadele veren Türkiye, bu hastaneleri kısa sürede hizmete açmasıyla yine adından söz ettirecek.

Yoğun mesai sonucunda Yeşilköy’deki bloklarının büyük bir bölümünün dış cephesindeki kaba inşaat çalışmalarının tamamlandığı görüldü.Bir yandan da hastane bloklarının çevresinde peyzaj çalışmalarına başlanıldı. Yapımı süren biner yataklı hastanelerin planlandığı gibi 45 günde tamamlanması bekleniyor.

Böylece Ramazan Bayramı’ndan önce koronavirüsle mücadele kapsamında hastalara hizmet vermeye başlaması bekleniyor.Erdoğan, “Yeşilköy ve Sancaktepe’de toplam 2 bin yatak kapasiteli iki hastanemizin yapımı hızla devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, ayrıca projeleri en kısa sürede tamamlayarak İstanbul’a gerçek manada iki önemli kalıcı hastane kazandıracaklarını kaydetmişti.