Dolar 32,5217
Euro 34,7876
Altın 2.423,00
BİST 9.733,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 20°C
Parçalı Bulutlu
Van
20°C
Parçalı Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C

BAŞKAN AKMAN’IN VAN GÖLÜ SAHİLİNİ TURİZME KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

BAŞKAN AKMAN’IN VAN GÖLÜ SAHİLİNİ TURİZME KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.
6 Ekim 2021 09:36 | Son Güncellenme: 6 Ekim 2021 09:38

Tuşba Belediyesi, en güzel sahil ve koyları barındıran Van Gölü sahil kesimini turizme kazandırılması için başlattığı girişimlerini sürdürüyor. Beraberinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Van Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Seyfullah Şağban, Tuşba Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Güven Günini ve AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Emre Güray ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Tarım Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün ile ayrı ayrı görüştü.

İskele Mahallesi’nden başlayarak Bardakçı, Çitören ve Mollakasım mahallelerini kapsayan 500 hektarlık Karasu Sulama Sahası’ndaki bazı kanal ve kanaletlerin; Bardakçı Mahallesi’nden başlayarak, Çolpan Mahallesi’ne kadar devam eden 4 bin hektarlık kıyı şeridinin hazırlanmakta olan ‘Turizm İmar Planı’nı olumsuz etkilenmemesi için Bakan Yardımcısı Özkaldı ve Genel Müdür Yardımcısı Üstün ayrı ayrı görüşen Başkan Akman, bakanlıkça görevlendirilecek yetkililerin sahada incelemelerde bulunmalarını istedi.

Turizm İmar Planın bölgenin kaderini değiştireceğini kaydeden Başkan Akman, “Tuşba İlçesi, sanayi ve tarım alanında olduğu kadar turizm alanında da büyük bir potansiyele sahiptir. Hazırlamakta olduğumuz ‘Turizm İmar Planın’ uygulamaya geçmesiyle Tuşbamız gerek Ege ve Akdeniz’i aratmayan temiz deniz suyu ve sahili gerekse inanç ve kültür turizm ile bölgenin turizm merkezi olacaktır. Bu da bölge insanı için iş ve aş demektir” dedi.