Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 11°C
Açık
Van
11°C
Açık
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C

BELEDİYE BAŞKAN V. AYDIN KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

14 Ocak 2022 15:09 | Son Güncellenme: 14 Ocak 2022 15:10


İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, kar temizleme çalışmalarını yerinde inceledi.
İlimizde yağmaya başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte çalışmalara başlayan İpekyolu Belediyesi ekipleri merkez ve kırsal yollarda, caddelerde ve sokaklarda temizlik çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.


Yapılan kar temizleme çalışmalarına katılan Belediye Başkan V. Aydın, “Dün ilimizde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe sınırlarımızda birçok mahallenin yolu ulaşıma kapanmadan ekiplerimiz müdahalelerde bulundu. Çalışmalar gündüz saatlerinden başladı vardiya sistemi ile gece saatlerinde de devam etti. Belediyemize bağlı Fen İşleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından toplam 80’ni aşkın araç ve 150 personel karla mücadelede hizmet veriyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekibi yolların kapanmaması ve vatandaşların rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları amacıyla akşam saatlerinden itibaren mahallelerin cadde ve sokaklarında eş zamanlı olarak kar temizleme çalışması başlatırken, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise ana arterlerde, bulvarlarda ve kaldırımlarda tuzlama ve küreme çalışmalarını sürdürüyor.


ÇALIŞMALARIMIZ İKİ BÖLÜMDE ETKİN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
Karla mücadele çalışması için 28 adet kepçe (beko-loder), 14 adet loder, 36 adet kamyon, 3 adet tuzlama ve küreme aracıyla mücadele programımızı gece ve gündüz çalışması diye iki bölüme ayırdık. Gündüzleri sokak aralarında çalışma yaparken geceleri de trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda çalışmalarımızı ana arterlerde ve çarşı merkezinde yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza 150 saha personeli de etkin olarak destek veriyor. Biliyorsunuz ki İpekyolu Van’ın merkezi ve en yoğun nüfusa sahip ilçesi konumunda. Dolayısıyla kar yağışı ile birlikte Karla Mücadele ekibimiz yolların kapanmaması ve vatandaşlarımızın güne başlarken mağdur olmamaları için ellerinden gelen çabayı göstermektedirler. Kar yağışı devam ettiğinden temizlik çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Hemşehrilerimiz araçla ve yaya olarak seyir halindeyken lütfen dikkatli olsunlar.” diye ifade etti.