Dolar 32,3176
Euro 34,7567
Altın 2.389,37
BİST 10.263,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 16°C
Az Bulutlu
Van
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 14°C
Pts 12°C
Sal 12°C

Dem Parti İstanbul adaylığı için Vanlı isim ön plana çıkıyor

Dem Parti İstanbul adaylığı için Vanlı isim ön plana çıkıyor
9 Şubat 2024 14:52

Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çekilmesinin ardından İBB adaylığı için Van Büyükşehir Belediyesi için Bedia Özgökçe’nin ismi ön plana çıktı.

Başak Demirtaş’ın İstanbul Belediye adaylığından çekilmesinin ardından DEM Parti’nin İstanbul’dan aday çıkartıp çıkarmayacağı konusu merak konuş olmuştu. DEM Pati Başak Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasının ardında yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul adayının önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu. Demirtaş’ın istifası sonrası ise DEM Parti İstanbul adayının kim olacağı şimdiden büyük merak konusu oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş, Dem Parti’nin İstanbul adayı için dikkat çeken bir kulis bilgisini paylaşırken adaylık için öne çıkan isimler arasında Van Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı olduğunu açıkladı.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Başak Demirtaş bugün yaptığı sürpriz bir açıklamayla aday olmayacağını açıkladı ve “Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır. Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız.” dedi.

“BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY YAPILMAZSA HİÇ ŞAŞIRMAM”

TV100’de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’nda DEM Parti’nin İstanbul adayıyla ilgili çarpıcı kulis bilgileri veren tv100 yazarı Barış Yarkadaş, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın aday olma isteğiyle ilgili önemli bilgiler vermişti. Gazeteci Barış Yarkadaş, “DEM Parti, Demirtaş isminin partinin önüne geçmesinden çok rahatsızlar. Başak Demirtaş konusunda DEM Parti’de tam bir ayrışmanın olduğunu söyleyebilirim. Burada partinin bir grubunda aday olmasını isteyen bir grubu ise kesinlikle karşı çıkıyor. Başak Demirtaş aday yapılmazsa hiç şaşırmam” demişti.

KİM ADAY OLACAK?

Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medyadan bugün yaptığı açıklamada ise Başak Demirtaş ile ilgili partide olan huzursuzluğu dile getirdi ve Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi ya da aday yapılmaması durumunda başka isimlerin öne çıktığını açıkladı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, “DEM Parti’de kritik gün. Başak Demirtaş’ın aday yapılmaması ya da adaylıktan çekilmesi halinde “havuzdaki diğer bir ismin öne çıkması bekleniyor: Van Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Bedia Özgökçe. DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı yapılacağı konuşulan Ertan, HDP 25 ve 26. Dönem Milletvekili idi. DEM Parti’de adaylık için Ali Kenanoğlu ve Celal Fırat’ın isimleri de geçiyor.” dedi.