Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 22°C
Açık
Van
22°C
Açık
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 18°C

DEM Parti, Van Büyükşehir Eşbaşkanları projelerini açıkladı

DEM Parti, Van Büyükşehir Eşbaşkanları projelerini açıkladı
26 Mart 2024 10:51

Seçime kısa bir süre kala siyasi partiler vaatlerini açıklamaya devam ediyor. DEM Parti de Van’da düzenlenen lansmanda projelerini açıkladı. Projeler 13 başlık altında toplandı.

Bir otelde düzenlenen lansman toplantısına, DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, ilçe belediye eş başkan adayları, partinin il ve ilçe örgütü yöneticileri ile milletvekilleri katıldı.

Eş başkan adayları Şedal ve Zeydan projelerini salonda bulunan gazetecilere, sivil toplum örgütü temsilcilerine ve davetlilere açıkladı. “Kadın özgürlükçü yaşamı yeniden yerinde örmeye devam edeceğiz” sloganıyla gerçekleştirilen lansman aynı anda televizyondan da canlı yayınlandı.

‘KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANLAYIŞLA KENTİMİZİ YÖNETECEĞİZ’
Gerçekleştirilecek projelerin sunumunu yapmak üzere Şedal ve Zeydan aynı anda sahneye çıktı. Burada bir konuşma yapan Şedal, “Mücadele ettiğimiz en önemli meselelerden biri kadına yönelik şiddet konusuydu. En temel tespitimiz kadın özgürlük sorunu çözülmeden hiçbir sorunun çözülmeyeceğine yönelik oldu. Kadın düşmanı kayyumların bir bir kapattığı kurumlarla birlikte görüyoruz ki bu saldırılar sistematik bir hal aldı. Biz buna karşı kadın özgürlükçü bir anlayışla kentimizi yöneteceğiz” dedi.

‘14 BELEDİYENİN 14’ÜNÜ TEKRAR HALKA TESLİM EDECEĞİZ’
Şedal’ın ardından söz alan Zeydan ise şöyle konuştu:

“Partimiz çok ciddi ve çok önemli bir eleştiri özeleştiri yaptı. 4 bine yakın halk toplantısı yaptı. Partimizin kuruluş felsefesine dönmesi konusunda ön seçim süreçleri başladı. Partimiz çok önemli ve değerli bir karar aldı. Bu süreci ‘kent uzlaşı’ olarak tarif ettik. Ön seçim dünyada örneği benzeri olmayacak şekilde sonuçlandı. Kent uzlaşısı sadece ön seçim sürecini kapsamıyor. Kent uzlaşısı, kadın özgürlükçü paradigmamızı kapsıyor. Kent uzlaşısı ile üçüncü yol çizgimizin bir gereğidir. Kent uzlaşısı bir siyasi hedef işi değildir. Kent uzlaşısı anlayışıyla tüm yönetim kadrolarımızla birlikte köy köy, mahalle mahalle geziyoruz. Ortak ve toplumsal akılla bu kenti yöneteceğimizi ifade ediyoruz. Bu kentin çocuklarıyız, bütün kadrolarımızla halkımız Kürt halkı ve ezilen halklar üzerinde devam eden zulme ve kayyumlara karşı bir cevap şeklinde yüksek bir oy oranlarıyla seçime gideceğiz. 14 belediyenin 14’ünü tekrar halka teslim edeceğiz.”

KADINLARA YÖNELİK PROJELER AYRI BİR BAŞLIKTA ANLATILDI
DEM Parti, kadınlara yönelik gerçekleştirmeyi vadettiği projeler için ayrı bir başlık açtı. Kapatılan kadın kurumlarının yeniden açılması ve yaygınlaştırılması, kadın spor merkezlerinin kurulması, indirimli “Jin Kart” (Kadın Kart) uygulamasının gerçekleştirilmesi, kadın öğrencilere yönelik yurt projeleri, kadın semt pazarlarının kurulması, ALO Şiddet Hattı’nın kurulması, 40 yaş altı kadınlara ücretsiz HPV aşısı yapılması ve kadın kütüphanelerinin kurulması projeler arasında yer aldı.

Lansmanda; tarım ve hayvancılığa, çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere, kültür ve sanata, turizme ve bilişime yapılacak olan yatırımlar ve destekler de paylaşıldı.

Lansmanın en dikkat çeken projeleri ise “Vizyon Projeler” başlığı altında paylaşılan projeler oldu.

Vizyon projeler arsasında, kentte yeni bir otogar yapılması, 30 bin kapasiteli şehir stadyumunun inşa edilmesi, kent seyir teleferiklerinin kurulması ve toplu konut projeleri yer aldı.

Kadın Projeleri

Kapatılan kadın kurumlarını yeniden açacağız ve yaygınlaştıracağız

Spor merkezleri

indirimli Jinkart uygulaması 

Yurt projeliri 

Kadın Semt Pazarları 

Özgür köyleri inşa edeceğiz

Üniversite öğrencileri için burs

Alo Şiddet hattı

Geçici sağlık ekipleri 

HPV testi ücretsiz olacak

Kadın kütüpheneleri

*Tarım ve Hayvancılığa tam destek, (Yerli  tohum bankası, Kadın üreticilere tam destek

*Toplumcu belediyecilik ile çocuklara ve gençeleri destekleyeceğiz (Anadilde gündüz bakım evi ve kreşler, Toplum içinde yaygınlaşan madde bağımlılığı ile etkin bir şekilde mücadele edeceğiz, Gençlere eğitim burs desteği, 

*Toplumcu belediyecilikle yaşlı bireyleri desteklemek (Temel yurttaşlık gelir desteği, Bilge evlerini kurup kuşaklar araıs haafııza aktarımını sağlayacak çalışmalar yürütülecek)

*Toplumcu belediyecilik ile engelli bireyleri destekliyoruz (Madikal malzeme ve temel yurttaşlık geliri sağlayacağız, Engelsiz kadın yaşam merkezleri kuracağız, 

*Toplumcu belediyicelikle halkın yanındayız, (Kentin yoksulluk haritasını bilimsel verilerle sağlayacağız, Gıda bankası, Dar gelirli yurttaşlardan 15 m3 kadar su beledeli alınmayacak, Halk ekmek uygulamasını yaygınlaştırmak, 

*Van’ın kültür sanat ve turuzmi kenti yapacağız. (Kültür sanat festivalleri, Yaşar kemal kent müzesi kuracağız, Dengbej akademesi, Gezici tiyatro oluşturacağız, Gastronomi okulu mutfak geleneğimizi yaşatacağız, Mavi bayraklı plajların sayısını artıracağız 

*Bilişim teknolojileri alanında eğitim kursları açacağız.

*Yaşanılabilir ekolojik bir kent inşa edeceğiz. (Van gölü havzasındaki kirliliği ve yapılaşmayı durduracağız, Sulak alanlar, doğal sit alanları ve özel çevre koruma tahribatını önleyeceğiz…)

*Afet Koordinasyon ve kriz yönetim merkezleri kuruyoruz. (Afet acil toplanma ve barınma alanlarını oluşturacağız, VAKUT Van Arama Kurtarma ekipleri kuracağız…)

*Kenti modern, yaşanılabilir, ekolojik bir imara kavuşturacağız. (İmar sorunlarını halk ve kente dinamiklerini ile istişare ederek çözeceğiz, Kısa orta uzun vadeli bir imar planı yapacağıçz, depreme dayanıklı güvenli yeşil bir Van inşa edeceğiz…)

*Ulaşımı sorun olmaktan çıkarıyoruz. (Ulaşm master planı hazırlıyoruz, Alternatif güzergahlar ile kent trafiğini rahatlatacağız, hafif raylı sistemle ulaşımı rahatlacağız, katlı ve asansörlü otoparklar ile otopark sorunlarını çözeceğiz, Van Bahçesaray yolunu çözmek için Büyükşehir Belediyesinin bütün imkanlarını seferber edeceğiz)

*VİZYON PROJELERİ 

1-Kent modern otogar tesisi kazandıracağız

2-KonutVan Projesi

3- 30 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumu inşa edeceğiz

4-Kent seyif teleferiklerini Van turuzmini inşa edeceğiz