Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Diyanet İşleri 2022 Yılı Personel Alımı Yapacak! KPSS Şartı Belli Oldu! 7 Bin Kişi Bekleniyor

Diyanet İşleri 2022 Yılı Personel Alımı Yapacak! KPSS Şartı Belli Oldu! 7 Bin Kişi Bekleniyor
23 Ekim 2022 19:14

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli personel alımı yapacak. Yayımlanan Resmi Gazete kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine sözleşmeli personel alımı hakkında değişiklik gerçekleştirildi.

Söz konusu Resmi karar 22 Ekim 2022 tarihi ile duyurulmuş olup sizlerle paylaşacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı 7000 Personel Alımı Bekleniyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı geliyor. Geçtiğimiz yıl bünyesine 7800 Personel alımı yapan Diyanet bu yıl yine en az 7000 kişilik kontenjan ile personel alımı yapılması bekleniyor. Sizin de Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımımda farklı beklentileriniz olursa yorumlarda belirtebilirsiniz.

2022 Yılı Sözleşmeli Personel Alımında KPSS Şartı Belli Oldu!

Resmi Gazetede 22 Ekim 2022 tarihi ile gelmiş olan karara göre Diyanet İşleri Başkanlığı KPSS şartı bell oldu! Bu kapsamda adaylar B Grubu puan sırasına konularak sözlü veya yazılı sınav yapılacak. Bu kapsamda adaylardan Taban 50 KPSS Puanı şartı aranacaktır.

Personel Alımı Kadroları Belli Oldu!

Yayımlanan karar ile personel alımı kadrolarıda açıklandı. ilgili KPSS Kararına göre Diyanet İşleri Başkanlığı;

Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
Destek Personeli,
Eğitici,

22 Ekim 2022 Resmi Gazete Diyanet İşleri KPSS Şartı Kararı:

Resmi gazetede 22 Ekim 2022 tarihinde yayımlanan karar ile KPSS şartı belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanlığı imzası ile atama kararı şöyledir;

Karar Sayısı:6255

    Ekli ” Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’ın yürürlüğe konulmasına, 657 saylı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin ( B ) fıkrası gereğince karar verilmiştir.

    SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

    MADDE 1 – 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların en 2 inci maddesine yirmi sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fırka eklenmiştir.

    ” Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Diyanet Akademisi Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Dini İhtisas Merkezi ve Eğitim Merkezinde, Kur’an Eğitim Merkezlerinde, Kur’an Kurslarında ve Kur’an kursu yurt ve pansiyonlarında bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli ve Eğitici pozisyonlarında istihdam edilecek sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS ( B ) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyon sayısının on katına kadar çağırılacak adaylar arasında, anılan Başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilir.”

    MADDE 2 – Bu esaslar Yayım tarihinde yürürlüğe girer.

    MADDE 3 – Bu esasları Cumhurbaşkanı yürütür.

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı Şartları ne Olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılı personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda ” Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak” şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları genelde Kasım ayı itibari ile başlamaktadır. Bu kapsamda 2022 yılında da Önümüzdeki ay başvuruların başlaması bekleniyor.