Dolar 32,5010
Euro 34,5615
Altın 2.501,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 18°C
Açık
Van
18°C
Açık
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas Sarığımızı Cübbemizi Rahat Bırakın dedi.

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas Sarığımızı Cübbemizi Rahat Bırakın dedi.
13 Mayıs 2022 16:15

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah ARVAS, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde sözde şenlik adı altında cübbe sarık giyerek İslam’a ve değerlerimize hakaret edilmesini sert bir dille eleştirerek, “Sarığımızı cübbemizi rahat bırakın, yaptığınız ifade özgürlüğü değil düpedüz İslam düşmanlığıdır, süfli şaklabanlığınıza sarığımızı cübbemizi alet etmeyin” dedi.

Şenlik adı altında imam figürü kullanılarak İslami değerlere bu şekilde hakaret edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imamlık gibi bir makamın bu şekilde alay konusu edilmesine, İslami değerlerin aşağılanmasına kesinlikle izin vermeyiz. Seçilen imam figürü kesinlikle tesadüfi değildir. İlim ve bilim yuvası olması gereken üniversitelerimizin birkaç şaklabanın gösteri yeri haline getirilmesine müsaade edilmemelidir. Hem imamlarımızı hem de İslami değerlerimizi aşağılayan bu bu sözde şenlikle ilgili Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

İmamlığın sadece bir meslek olmadığını belirten Arvas “İmamlık aynı zamanda tüm insanlığa muhabbetle bakabilmektir. Önce insan, sonra Müslüman ve daha sonra imam olmaktır. İmamlık peygamber mesleğidir. Onun yerine geçenler nasıl bir görev ifa ettiklerinin farkında olarak o makama geçmektedir. Durum böyleyken imamlarımızı ifade özgürlüğünü bahane ederek süfli şaklabanlıklarınızın malzemesi haline getirmek kimsenin haddi değildir. Bu gösteriyi yapanlar ve yapılmasına izin verenler hakkında derhal gerekenlerin yapılmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.