Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 22°C
Açık
Van
22°C
Açık
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Hayaldi, Tuşba Belediyesi ile Gerçek Oldu

Hayaldi, Tuşba Belediyesi ile Gerçek Oldu
12 Kasım 2020 17:48

HAYALDİ, TUŞBA BELEDİYESİ İLE GERÇEK OLDU

Van’da yıllardır hayal edilen ‘Sahil Yolu Projesi’nin 1. Etabı Tuşba Belediyemiz tarafından tamamlanarak Van halkının hizmetine sunuldu.Sık sık Van gündemini meşgul eden ‘Sahil Yolu Projesi’ yıllar sonra Tuşba Belediyemiz tarafından günümüzün şartlarına uygun olarak bisiklet ve yürüyüş yolları da eklenerek yapıldı. Göreve geldiği günden bu yana Tuşba’yı marka ilçe haline getirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, bunu yaparken de her zaman ilçenin özgün kimliğini koruma gayreti içinde olmuştur. 

BAŞKANIMIZ AKMAN, ‘BELEDİYELERİN ÖNCELİKLERİNDEN BİRİ DE YOL OLMALIDIR’

Yaptıkları bütün çalışmaları; Tuşba’nın kimliğini yansıtan aynı zamanda özüne sadık kalarak çağın gerçeklerine ve gereklerine uygun şekilde geliştiren, yenileyen unsurlar olduğunu ifade eden Başkanımız Akman, “Hizmetlerimizi yaparken hep bu doğrultuda hareket ettik. Bir belediyenin hizmetlerindeki önceliklerinden biri de yoldur. Yol medeniyettir. Yolun olmadığı yerde medeniyetten bahsetmek mümkün değildir” dedi.

DCIM100MEDIADJI_0084.JPG

Tuşba, ‘Sahil Yolu Projesi’ni de bu bağlamda değerlendirdiklerini ve çok önemli bulduklarını söyleyen Başkanımız Akman, “Yolumuz yaklaşık olarak 5300 metre uzunluğundadır. İskele 15 Temmuz Şehitler Parkını,  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü’ne bağlamaktadır. Yeni açılan bu yolumuz,  Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük Millet Bahçesi olma özelliğine sahip olan ve yakın zamanda başlayacak ‘Tuşba Millet Bahçesi’ projemizi çevrelemektedir. Aynı zamanda yolumuzun Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü kısmında başlatılmış olan ‘Yeşil Bant’ çalışmasında da sona gelindi. Ana yollara alternatif olan sahil yolumuza paralel bisiklet ve yürüyüş yolları da bulunmaktadır”

Van halkının hayalini kurduğu ve yıllar önce yerel gazetelerden de yayınlanan haberlerle müjdesi verilen ‘Sahil Yolu Projesi’nin tamamlamanın kendilerine nasip olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Başkanımız Akman, “Yeni yolumuzun başta Tuşbalılar olmak üzere tüm Van halkına hayırlı olmasını diliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.