Dolar 32,3446
Euro 34,8281
Altın 2.407,16
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 12°C
Hafif Yağmurlu
Van
12°C
Hafif Yağmurlu
Sal 13°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 18°C

İpekyolu Belediyesi’nin Tarımsal Desteği Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

21 Mayıs 2020 18:31

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün çiftçilere desteği sürüyor. Destek çalışmaları kapsamında çiftçilere 300 dekarlık ekim için nohut tohumu ile 1000 dekarlık mısır tohumu desteği verildi.

     Desteklerini bununla sınırlı tutmayan İpekyolu Belediyesi ekipman ve ziraat mühendislerinden oluşan teknik desteği de çiftçilere ulaştırıyor. Birkaç yıl öncesine kadar bölgemizde önemi pek bilinmeyen silajlık mısırın çiftçilere ulaştırılması ile hayvancılık besisinde de verimliliğin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

   Mevcut tarıma ilave, alternatif tarım desteği çalışmalarının hız kazandığı İpekyolu’nda; tohum desteğinin yanı sıra, arpa, korunga, yonca ve buğday ekimi yapan çiftçilere de makine ve ekipman desteği veriliyor. Belediyenin çiftçilere olan desteğinin ekim zamanıyla sınırlı tutulmayacağını belirten yetkililer, hasat zamanında da çiftçiye olan desteğin süreceğini belirttiler. Yapılan desteklerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler ise İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’a teşekkürlerini ilettiler.