Dolar 32,2540
Euro 34,6618
Altın 2.394,04
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 16°C
Açık
Van
16°C
Açık
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 14°C

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Dün tarihi bir gün oldu! Yeni modelin başarısı için fırsat açıldı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aran, Yeni ekonomik modelin başarısı için ortam yaratıldı. Dün tarihi bir gün oldu, trendin kırıldığı bir gün oldu.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Dün tarihi bir gün oldu! Yeni modelin başarısı için fırsat açıldı
21 Aralık 2021 16:49 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2021 16:50

Aran’ın yayında öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

Bu dönemi elbirliğiyle yönetmeye çalıştık. Dilimiz döndüğünce yeni ekonomik modeli anlamaya çalıştık ve desteğimizi sunmaya çalıştık. Kısa vadede bu model için yapılacaklar üzerinde çaresiz kalıyoruz. Bu önemli bir açmazdı. Bildiğimiz tek enstrüman faiz olduğu için hep faizi konuştuk.

Yeni Bakan Nureddin Nebati, Dolmabahçe’de bizleri topladığında ‘Faizi unutuyorsunuz, faiz dışında ne yapabileceğimizi’ konuşalım mesajı verdi.

Dün akşamki tedbirlerle birlikte Dövizdeki kazanımı TL’de kalarak sağlayacak bir enstrüman oldu. Biz Dolmabahçe’deki toplantıda dövize endeksli tahvil diye not almıştık. Yeni ekonomik modelin başarısı için ortam yaratıldı. Dün tarihi bir gün oldu, trendin kırıldığı bir gün oldu.

Hazine’ye yük bir iki çeyrek sürebilir, sonrasında normalleşme olur.

Dün bize yeni modelin başarısı için bir fırsat penceresi açıldı. Umarım bu sefer bu fırsatı iyi kullanırız.

Kaynak: Haber7.Com