Dolar 32,3508
Euro 34,8431
Altın 2.405,54
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 12°C
Hafif Yağmurlu
Van
12°C
Hafif Yağmurlu
Sal 13°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 18°C

Meteoroloji’den Van için önemli uyarı!

Meteoroloji’den Van için önemli uyarı!
26 Şubat 2024 14:17

Meteoroloji, Van, Hakkâri ve Bitlis illeri için bir dizi uyarıda bulundu. Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin edilirken, kuvvetli rüzgârın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji rüzgarla birlikte karbon monoksit zehirlenmeleri, çığ, buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı.

Meteoroloji, Van ve bölge illeri için kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don, çığ, baca gazı zehirlenmeleri gibi bir dizi uyarıda bulundu.

Van ve bölge illeri için yapılan hava tahmininde; “Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. Van, Hakkari ve Bitlis illerinde kuvvetli (40-60 km/sa), yükseklerde fırtınamsı rüzgar (60-80 km/sa) beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir” denildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesinin beklendiği açıklanırken, yapılan uyarılar çerçevesinde dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Buzlanma ve don olayına ilişkin; “Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Çığ tehlikesine karşı da uyarı yapılarak; “Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” diye kaydedildi.

“KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji kuvvetli rüzgar ve buna bağlı olarak karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Uyarıda; “Van, Hakkari ve Bitlis illerinde rüzgarın kuzeyli ve doğulu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yükseklerde fırtınamsı rüzgar (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Bölgemizde beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve fırtınanın (60/80 km/sa) etkisiyle birlikte baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, kar savrulması ve kar sürülmesi meydana gelebileceğinden (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

ETİKETLER: , ,