Dolar 32,2429
Euro 34,6834
Altın 2.398,59
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 16°C
Açık
Van
16°C
Açık
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 15°C

Şehir İttifakı ‘yerel yönetim vizyonu’nu açıkladı

Şehir İttifakı ‘yerel yönetim vizyonu’nu açıkladı
28 Şubat 2024 13:14

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ittifakıyla oluşturulan Şehir İttifakının Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Özay İlhan, yerel yönetim vizyonunu kamuoyuna açıkladı.

Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti tarafından kurulan Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan düzenlediği basın toplantısıyla yönetim anlayışını açıkladı. 

Vansesi Gazetesi’nden Burhan Ergin’in haberine göre; Saadet Partisi seçim bürosunda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlhan’ın yanı sıra İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Maşuk Ergenç ve Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık katıldı. 

Toplantıda ilk söz alan Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, “İstihdam önceliğimiz olacak iş alanları ve iş imkânları arttırılacak. İşsizliğin ortadan kaldırılması için seferber olunacak. Sosyal belediyecilik önceliğimiz olacak. İl genelinde hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak” dedi.

Daha sonra konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “13 Mart Salı günü 62,63 ve 64. Hükümete başbakanlık yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Van’a gelerek halkımızla buluşacak” dedi.

İLHAN: HERKESE ADİL DAVRANACAĞIZ
Yönetim anlayışını açıklayan İlhan, “Öncelikle Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Güzeldere mevkiinde meydana gelen çığ felaketinde 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 12 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar niyaz ediyorum. Hali hazırda Güzeldere Tüneli de Van Çevre Yolu gibi maalesef yapılmadı. Bugünkü gündemimiz yerel yönetim prensiplerimiz. Belediye başkanı olduğumuzda belediyeyi nasıl yöneteceğimizi halkımızla paylaşmak istiyoruz. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet tamamen önlenecek. Belediyelerimizin kapısına rüşvet alan da veren de mel’undur tabelası asılacak. Belediyelerimiz sürekli denetime açık olacak. Şeffaf belediyecilik esas olacak. Meclis toplantılarımız canlı yayınlanacak. Tüm ihaleler canlı yayında yapılacak. Belediyelerin tüm hesapları internet sitemizden görülebilecek. İller Bankasından gelen para aylık olarak açılanacak gelir gider tablosu paylaşılacak. İşe alımlarda liyakat esas olacak. Sınavsız işe alım olmayacak, KPSS esas alınacak. Çalışanların en az %3’ü engelli olacak. Makam odamızın kapısı sürekli açık olacak. Makam aracımız olmayacak. Makam şoförümüz olmayacak. Korumamız olmayacak. Ulaşılabilir Belediye Başkanı olacağız. 24 saat vatandaşlarımız Başkanlarımıza ve Belediyemize ulaşabilecek. Belediye Başkanlarımızla 3 ayda bir bir araya gelerek gerekirse eğitim seminerleriyle destekleyeceğiz. Van Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizde kent konseyleri olacak Mahallelerimizde mahalle sakinleriyle periyodik olarak bir araya gelecek ve mahallelere ait sorun ve sıkıntılar yerinde tespit edilip çözülecek. İstihdam önceliğimiz olacak iş alanları ve iş imkânları arttırılacak. İşsizliğin ortadan kaldırılması için seferber olunacak. Sosyal belediyecilik önceliğimiz olacak. İl genelinde hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak” diye konuştu.

İLHAN: HERKESİN HAKKINI KORYUACAĞIZ
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlhan, “Tüm ilçelerimizde belediye başkan adayı çıkardık. Bazı ilçelerimizde Saadet Partisi logosuyla, bazı ilçelerimizde de Gelecek Partisi logosuyla seçime giriyoruz. Büyükşehir’de de Saadet Partisi logosuyla seçim yarışına dahil olduk. Belediye bütün vatandaşların, hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese eşit mesafede olacak, birilerinin arzu ettiği şekilde değil herkesin menfaatine, şehirde yaşayan her bireyin hakkını, hukukunu koruyarak en adil şekilde yönetilecek ve bir imar uygulaması yapılacaksa adaletle yapılacak. Bugün ilimizde 18. madde kötü niyetle uygulanıyor. Bu uygulamalara son vereceğiz. Adil bir yönetim anlayışıyla, hiç kimseyi mağdur etmeden gerek imar olsun, gerek çarpık kentleşme olsun, gerek trafik problemleri olsun eğer bir kişinin evi bir yolu işgal ediyorsa bu bir milyon kişinin kamusal anlamda hakkına girmektir. O ev oradan kaldırılır ama o evi kaldırılan kişi de mağdur edilmez, en az bedeli onun kadar olan bir yerle haksızlık, hukuksuzluk ortadan kaldırılır ve kimse mağdur edilmeyecek” ifadelerini kullandı. 

İLHAN: TORPİL İLE İŞE ALINANLAR HAKKINDA GEREKEN YAPILACAK 
Belediyelere torpil ile işe alınanlar hakkında gerekenin yapılacağını belirten İlhan, “Ne yazık ki bu ilin kaderi bugün işe alımlarında benim akrabam, benim komşum, benim yakınım, benim yandaşım mantığıyla birçok kişi belediyelere alınmaktadır. Hatta ve hatta bu alımlar yapılırken soy isimler dikkat çekmesin diye bazılarının soy ismini değiştirdiklerine şahit oluyoruz. Ayrıca işe gitmeden maaş alanlar var. Seçimleri kazanmamız halinde bir ay içinde bunların tümünü tespit edip gerekeni yapacağız” diye konuştu. 

İLHAN: 2040 YILINDA TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 40’I YABANCILARDAN OLUŞACAK
Göçmen sorununa değinen İlhan, “Sınır duvarları aslında geçişi önlemek için yapıldı. Geçişi belli noktalardan düzenli hale getirdi. Örneğin Almanya’da bunun örnekleri var. Göçmenlere ait kamplar var. Bunlar kategori, kategori belirleniyor. Gelen kişileri rehabilite edip alıştırıyorlar. Ondan sonra kendi iş alanlarında bu insanları istihdam ediyorlar. Türkiye’nin bu anlamda yaptığı tamamen yanlış bir politikadır. Bu adeta ulusal güvenlik problemidir. Demografik yapı günden güne bozuluyor. 2040 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 40’ının yabancılardan oluşacağını görüyoruz. Bunlar doğru bir planlama yapılırsa, ülkemiz adil bir ülke olursa, sorun kalmaz. Bir ülke bir ırka ait değildir. O ülke o ülkedeki yaşayanlara aittir. Eğer o insanları doğru bir planlamayla barındırabilirsen sorun olmaz ama bizim gibi şu anda yaptığımız ilkel yöntemlerle de bu sorun çözülmez” dedi. 

KILIÇ: İNSANLARIN NEFES ALABİLECEKLERİ ALANLAR YARATMALIYIZ
Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, “Malumunuz olduğu üzere iki ay önce sizlerle bir araya geldiğimizde çok katlı imar planlarıyla ilgili ilk açıklamayı biz yapmıştık. Van’da imarı bu hale getiren AK Parti’dir. AK Parti’nin yönettiği sistem sonucu meydana geldi. Van’da adalarda hala çok geride, bazıları aynı ada içerisinde imar adaletsizliği var. Aynı ada içerisinde 5-6-7-8 kat var ve bunun da sebebi AK Parti’dir. Cumhurbaşkanı birkaç yıl önce yatay mimari demişti, yatay mimari diye böyle bir şey yok. Türkiye’de yatay mimariye geçilmedi. Dikey mimari çok farklı bir şey, dikey mimari alan açar. Dikey mimari de yaşam alanları sıfıra iner. Biz onların yaptığı gibi yapmayacağız. Bir yere imar veriyorsak orada insanların dinlenebilecekleri, çocuklarının oynayabilecekleri, sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlar oluşturacağız. İnsanların nefes alabilecekleri alanlar yaratmalıyız” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: VAN HALKI SANDIKTA DERS VERECEK
Vanlıların sandıkta hizmete oy verip sorunları çözemeyenlere ders vereceğini belirten Kılıç, “Bu şehrin sahibi sensin vurgusu çok önemlidir. Bu şehrin sahibi sizsiniz ve kendinize başka sahip aramaya gerek yok. Bu memleketin sahibi, bu şehrin insanlarıdır. Bu şehirde kentçilik aidiyetini hissetmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın da bunu hissetmesi için bu vurguyu ön plana çıkardık. Bu şehrin sahibi siyasi partiler, renkler değil. Kayyum politikasına sonuna kadar karşıyız. Ama Van’daki iktidar yetkilileri bunu diyemez. Bunu getirenler onlardır zaten. Maalesef iktidar adayları Van’da ‘biz seçimi kazanmış’ diyorlar. İnsanlar ‘siz seçimi nasıl kazanmışsınız’ diye sorduğunda, ‘biz zaten ikinci olacağız, kayyum olarak geleceğiz’ diyorlar. Bu çok acı bir olay. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Bununla ilgili kamuoyu oluşturulması gerekiyor. Bunu bütün toplantılarda dile getiriyorlar. Bunun örneğini maalesef önceki seçimde Edremit, Tuşba ve Çaldıran’da gördük maalesef. Bu kadar antidemokratik düşünen bir zihniyet ve gelme amaçları da bellidir. İnanıyorum ki Van halkı sandıkta bunlara bir ders verecektir” diye konuştu.

KARABIYIK: KİMSE ELİNİ, KOLUNU SALLAYARAK ÜLKEMİZE GİRMEMELİ
Düzensiz göçmen sorunun her geçen gün ciddi sorunlara yol açtığını ifade eden Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “Düzensiz göçmen konusunda Van kevgire dönmüş durumda, ilimizi geçiş güzergahı olarak kullanıyorlar. Son yıllarda başta Afganistan uyruklu göçmenlerin ellerini, kollarını sallayarak ilimiz üzerinden ülkemize giriş yaptıklarına şahit oluyoruz. Maalesef bu konuda alınan güvenlik önlemlerini yetersiz buluyoruz. Düzensiz göçmenler ilimizin sosyal yaşantısını, güvenliğini ve birçok alanda sıkıntılar yaşamasına yol açıyor. Hükümetin bu konuda gereken tedbirleri alması gerekiyor. Kimse elini, kolunu sallayarak ilimiz üzerinden ülkemize girmesine izin verilmemeli” dedi.  

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DAVUTOĞLU VAN’A GELİYOR
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 13 Mart Salı günü Van’a geleceğini söyleyen Karabıyık, “13 Mart Salı günü 62,63 ve 64. Hükümete başbakanlık yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Van’a gelerek halkımızla buluşacak. Genel Başkanımız Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve ilçe belediye başkan adaylarımızla bir araya gelip istişarelerde bulunacak. Programın ayrıntılarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Genel Başkanımız ayrıca Gürpınar ve Erciş ilçelerimizi ziyaret edecek” şeklinde konuştu.