Dolar 32,4752
Euro 34,8856
Altın 2.433,53
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 21°C
Az Bulutlu
Van
21°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 17°C
Per 14°C
Cum 15°C

TUŞBA BELEDİYESİ KDV DENETİMİNDE

TUŞBA BELEDİYESİ KDV DENETİMİNDE
15 Şubat 2022 14:36

TUŞBA BELEDİYESİNDEN ‘KDV İNDİRİMİ DENETİMİ

Temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi’ nin yüzde 8’ den yüzde 1’e indirilmesi ile Tuşba Belediyesi ekipleri ilçedeki bakkal ve marketlerde denetim gerçekleştirdi. İlçe genelindeki marketlerde etiketler ve fişler tek tek kontrol edildi.

Temel gıda maddelerinde Katma Değer Vergisi (KDV)’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi ile birlikte Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları ile belediye ekipleri sahaya indi. İlçe genelindeki gıda ürünü satan işletmeleri tek tek denetleyen ekipler tüm etiketleri ve fiyatları denetimden geçirdi. Yapılan denetimlerde; vatandaşların almış oldukları ürünlerin kasada kesilen fişlerin Katma Değer Vergisi oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve ayrıca raftaki fiyatların kasadaki fiyatlara uyup uymadığı tek tek kontrol edildi.

YERTÜRK: DENETİMLER HEP SÜRECEK

Denetime bizzat ekiplerle katılan Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk: “Resmî Gazete’de yayımlanan KDV oranının düşürülmesinin ardından Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın talimatı ile sahaya çıktık. İlçe halkımızın oluşabilecek mağduriyetlerinin önüne geçebilmek adına raf etiket fiyatı ile kasa etiket fiyatının uyup uymadığı ve KDV indiriminin yansıtılıp yansıtılmadığını konusunda denetimlerimize hız kazandırdık. Bundan sonraki süreçlerdede belli periyotlarda denetimlerimiz devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

TUŞBA’DA FAHİŞ FİYATA GEÇİT YOK

Öte yandan Tuşba’da KDV indirimi ile birlikte yapılan denetimlerin dışında ekipler ilçe genelindeki marketlerde fahiş fiyat uygulaması ve stokçuluk gibi sorunların önüne geçmek için de uzun süredir denetimler yapıyor. Gıda ürünleri satan işletmelerde sürekli olarak incelemeler yapan ekipler fiyat ve etiket farklılıklarında gerekli işlemleri yapıyor. Başkan Akman’ın hassasiyet ile takip ettiği konulardan birisi olan fahiş fiyat ile mücadelede Tuşba Belediyesi’nin denetimleri aralıksız sürüyor.