Dolar 32,4183
Euro 34,8378
Altın 2.440,72
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 21°C
Az Bulutlu
Van
21°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 14°C
Cum 16°C

ABD’de gündem seçim: Halkın yüzde 86’sı, Biden’ı çok yaşlı buluyor

ABD’de gündem seçim: Halkın yüzde 86’sı, Biden’ı çok yaşlı buluyor
12 Şubat 2024 10:55

Ülkede seçim öncesi yapılan ankette, seçmenlerin 5’te 4’ünden fazlası Başkan Joe Biden’ı bir dönem daha başkanlık yapamayacak kadar yaşlı olduğunu belirtti.

ABD'de gündem seçim: Halkın yüzde 86'sı, Biden'ı çok yaşlı buluyor

AA & Ensonhaber

ABD 2024 başkanlık seçimlerine hazırlanıyor.

Ülkede çalışmalar devam ederken seçmenler ise Başkan Joe Biden konusunda kararlı.

Bunu gözler önüne seren bir anket ise kamuoyuyla paylaşıldı.

Halk Biden’ı yaşlı buluyor

ABC News/Ipsos tarafından yapılan ankette, katılımcıların yüzde 86’sı, 81 yaşındaki Biden’ın ikinci dönem başkanlık yapmak için “çok yaşlı” bulduğunu söyledi.

Trump için de benzer sonuç

9-10 Şubat’ta yapılan ankete göre, aynı kitlenin yüzde 59’u, Biden’la eski ABD Başkanı Donald Trump’ın da ikinci dönem başkanlık için çok yaşlı olduğunu dile getirdi.

Yüzde 91’i aynı düşüncede

Anket sorularını cevaplayanların yüzde 27’si ise yalnızca Biden’ı bir dört yıl daha başkanlık yapmak için “çok yaşlı” bulduğunu belirtirken, bağımsız seçmenlerde bu rakam Biden için yüzde 91’e, Trump için yüzde 71’e çıktı.

Trump daha çok güven veriyor

Aynı ankete göre, ABD’li seçmenlerin çoğu (yüzde 44’e – 26) Trump’ın Biden’a göre ülke sınırlarını daha iyi koruyacağına inanıyor.

Ayrıca, giderek daha fazla Amerikalı, ekonomi, suçla mücadele ve enflasyon gibi konularda Biden’dan daha çok Trump’a güveniyor.