Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 22°C
Açık
Van
22°C
Açık
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 18°C

AK Parti İpekyolu’nda coşkuyla seçim ofisi açılışı yaptı

20 Şubat 2024 15:52

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri kapsamında AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge,düzenlenen törenle seçim ve irtibat ofisinin açılışını yaptı.

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge’nin Çohaz Petrol karşısındaki seçim ofisi, yoğun bir katılımla açıldı. Açılışa AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Doğu Anadolu Bölgesi Teşkilat İl Koordinatörü Hacı Özkan, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, AK Parti İpekyolu Kadın Kolları Başkanı Suzan Türkoğlu, İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, Edremit Belediye Başkanı ve AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkan Adayı Süleyman Oflas, Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil ve çok sayıda partili katıldı.

Coşkulu kalabalık arasında konuşmasını yapan İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, “Şehrimizin kronikleşmiş birçok sorunu var. Sayın Cumhurbaşkanımız Van’ımızı çok seviyor, değer veriyor. 31 Mart tarihinde halkımızın desteğiyle Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçeleri AK belediyecilikle buluşturarak hak ettiğimiz hizmeti alalım” dedi.

“14 İLE 20 KAT ARASI RUHSAT VERECEĞİZ”

Daha sonra söz alan AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge de şehrin kronikleşmiş birçok sorunu bulunduğunu ve bunu çözeceklerini ifade ederek, “Allah’ın izniyle Van’ı hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz. Esnafımız, sanatkârımız, iş insanlarımız, gençlerimizle birlikte yol alacağız. Seçim çalışmaları kapsamında kapısı çaldığım tüm hemşerilerimden sıcak ilgi, alaka görüyorum. İnanıyorum ki hep beraber kentsel kalkınmayı ve kentsel dönüşümleri sağlayacağız. Şehrimizin kronikleşmiş birçok sorunu var. Sayın Cumhurbaşkanımız Van’ımızı çok seviyor, değer veriyor. 31 Mart tarihinde halkımızın desteğiyle Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçeleri AK belediyecilikle buluşturarak hak ettiğimiz hizmeti alalım. Van’ımızda en büyük sorunlarından biri imardır. Çalışmalarım arasında önceliğim imar sorunu olacak. İmarla ilgili sorunu çözmek için İpekyolu ilçe sınırları içerisinde yer alan Serhat, Şerefiye, Yalımerez, Bostaniçi, Erek Dağı’nın bulunduğu tüm mahallelerimizde zemin etüt çalışması yaparak, 14 ile 20 kat arası ruhsat vereceğiz. Kentimizin güçlenmesi için yeni bir yapılanmaya ihtiyaç var. İşsizliğin önündeki en büyük engel imar yapılanmasıdır” diye konuştu.

“BİZİMLE BİRLİKTE VAN’DA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Berge, ‘Van’ı hep birlikte marka şehir yapacağız’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehri yayarak sıkışmışlıktan kurtaracağız. Yeni iş alanları oluşacak. İnsanlar istihdam edilecek. İnsanlarımızın güzel vakit geçirmesi için sosyal alanlar yapılacak. Bizimle birlikte Van’da her şey çok güzel olacak. Okuyan gençlerimizin en büyük sorunu olan maddi sıkıntılarına katkı sunmak için burs vereceğiz. Biz her zaman okuyan gençlerimizin yanındayız. Onların rahat bir eğitim, öğretim alabilmeli için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Çalışan kadınlarımızın çocuklarını gönül rahatlığıyla kreşe bırakması için her mahallede kreş hizmete açacağız. Kadınlarımız hem güvenle çocuklarını kreşe teslim edecek hem de fiyatları her geçen gün artan özel kreşlere para ödemez zorunda kalmayacak. Halkımıza katkı sunmak için tüm imkânları seferber edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“BAŞKAN KUŞAN 76 BİN 300 HANEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK”

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, yoğu şekilde çalıştıklarını belirterek, “Göreve başladığımız günden bu yana sahadayız. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek, sorunlarını, sıkıntılarını, taleplerini dinliyoruz. Halkımızın çözüm bekleyen dertlerine derman oluyoruz. Şu ana kadar 76 bin 300 haneye ziyaret gerçekleştirdik. Seçimi kazanmak için tüm teşkilatımızla elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Allah’ın izniyle seçimleri kazanarak halkımıza hak ettiği hizmeti sunacağız. Belediye Başkan Adayımız halkımızın sevdiği, saydığı biridir. 31 Mart tarihinde başta Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi olmak üzere tüm belediyeleri kazanacağız” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ADAYI ARVAS: ŞEHRİMİZİ AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, mega projelerini geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştı. Bizde inşallah Abdulahat Arvas ile Van’ı marka şehir yapacağız. Yıllarca esnaf ve sanatkârların başkanlığını yaptım. Esnaf ve sanatkârlık ahiliktir. Ahilik kardeşliktir, yardımlaşmadır, fakir fukaraya yardım etmektir. Küçüklere sevgi, büyüklere saygı göstermektir. Allah’ın izniyle 31 Mart tarihinde seçimleri kazanarak belediyeyi alacağız. Halkımızı AK belediyeyle buluşturarak hizmet etmeye başlayacağız. Van’ı hep birlikte marka şehir yapacağız”

“İL BAŞKANI GÜRAY DERDİMİZ HİZMET ETMEK”

Akabinde kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Emre Güray ise, seçimi kazanacaklarını inandıklarını söyleyerek, “Kapı kapı dolaşarak gerçek derdimizin halkımıza hizmet olduğunu, halkımızla birlikte bu kentin âşıklarıyla, bu kentin sahipleriyle, bu kentin evlatlarıyla, bu kenti Allah’ın izniyle yöneteceğimizi tek tek anlatacağız. Derdimiz buradaki 1 milyon 129 bin vatandaşımıza sahip çıkmak, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkes bizim hemşerimiz, herkes bizim kardeşimiz, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçelere talibiz. 31 Mart seçimleri çok değişik bir atmosferde, vatandaşlarımızda bize inanıyor. Bizde bu seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Adaylarımız projelerini açıklıyorlar. Bizim ayağımız yere basıyor. İddialıyız, bugüne kadar yapılmayan tüm projeleri liyakatli kadrolarımızla, tecrübeli ekiplerimizle, çalışkan mühendis, mimarlarımızla, bürokratlarımızla bu işi çözeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı bunun taahhüdünü bize verdi. Allah’ın izniyle hükümetimizle yerel yönetimleri birleştirirsek Sayın Cumhurbaşkanımızın Van’ı siz alan biz uçuralım sözü yerine gelerek ilimizi hak ettiği yere getireceğiz. Bu kadim memleketi hep birlikte Ortadoğu’nun, Orta Asya’nın birleştiği marka şehir yapacağız. Adaylarımızın her biri birbirinden kıymetli, dürüst, namuslu, ilkeli ve liyakatlidir. İnşallah yerel seçimleri kazanacağız” şeklinde konuştu.

ARVAS: EKİPLERİMİZLE TEŞKİLATLARIMIZLA SAHADAYIZ

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ise, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Son olarak 2004 yılında belediyeyi kazanmıştık. Bundan sonraki süreçte Van AK Parti belediyeciliği ile buluşmadı. Van Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, 13 ilçemizin tümünde Allah’ın izniyle 31 Mart’ta Van’ı AK belediyecilikle buluşturup, Van’ı 5 yıl içerisinde hak ettiği konuma gelmesi için güçlü bir irade ortaya koyacağız. Cumhurbaşkanımız, teşkilatımız ve ekibimizle Van’ımıza sahip çıkacağız. Bu şehrin yabancısı değiliz ve sorunları biliyoruz. Meseleleri ve çözüm yollarını biliyoruz. Ankara’dan nasıl istenileceğini, Cumhurbaşkanımızın kredi ve referansı ile Van’ın nasıl şahlanacağını ekibimizle beraber biliyoruz. 31 Mart’ta 3 tane oy kullanacağız. Encümenlerimize, ilçe belediye başkanlarımıza ve büyükşehir belediye başkan adayımız için oy kullanacağız. Allah nasip ederse, bu üç kuvvet ve Cumhurbaşkanımızın arkamızda oluşuyla beraber, çözülmeyecek hiçbir sorunumuz kalmayacak. Hafta sonu 24 başlıkta Van Büyükşehir Belediyesi’nin mega projelerini anlattık. Bu projelerimiz çok olumlu tepkiler aldı. Bütün paydaşlarımızla beraber bu projeleri hayata geçireceğiz. Hiçbir zaman aldatan ve aldanan olmayacağız. Ekibimizle, teşkilatlarımızla sahadayız. Sahada çok olumlu bir hava var. Van’ın 5 yılının daha kaybolmaması için herkesin çalışması gerekiyor. Parti için değil, şahıs için değil, Van için çalışmalıyız. Van’ın geleceği için, Van’ın gençlerinin geleceği için, Van’ın kadınları, yaşlıları için, engelli kardeşlerimizin geleceği için hep birlikte şehrimize ve kentimize sahip çıkalım. Şehrimizi imar, inşa ve ihya edelim. Seçim büromuzun bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLİ KAYATÜRK BİZ ALDANAN DA OLMAYACAĞIZ, ALDATAN DA OLMAYACAĞIZ”

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, ise bu dönemde Van’a belediye hizmeti gelmesi gerektiğini kaydederek, “İki gündür İpekyolu teşkilatıyla birlikte sahada çalışıyorum. Buradan herkese bir müjde vermek istiyorum. İpekyolu teşkilatı öyle bir çalışıyor ki, her tarafa gidiyor, Allah’ın izniyle bu dönem hem İpekyolu’nu, hem de İpekyolu’nda gelecek oylarla Büyükşehir’i kazanıyoruz. Bunu müjdelemek istiyorum. Bizim artık sabrımız kalmadı. Bu memleketin hizmete susamışlığı var. Bu memleketi biran önce AK Parti belediyeciliği ile buluşturmak istiyoruz. 20 yıldır bu özlemi yaşıyoruz. Orta Doğu ile Orta Asya’yı buluşturan, bin 700 metre büyük bir denizi olan bu il, Gaziantep’i, Kocaeli’ni, Konya’yı, Kayseri’yi geçecek. Eğer gerçek bir belediyecilik yapılırsa, İstanbul, Ankara gibi Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olacak. Bu nedenle bizim büyükşehir belediye başkan adayımız başta olmak üzere, ilçe belediye başkan adaylarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Abdulahat Bey iki günce projelerini ortaya koydu. O gün projeleri dinledikten sonra aklıma iki şey geldi. Bu projeler gerçekten Van’ı şahlandıracak projelerdir dedim. Bu projeler gerçekçi projeler ve hayal projeler değil dedim. Biz aldanan da olmayacağız, aldatan da olmayacağız. Gerçekçi projelerimizi ortaya koyuyoruz. Artık bu dönem Van’a hizmet getirmek istiyoruz. Sadece milletvekilliği yetmiyor. 5 milletvekiliniz de olsa, 7 milletvekiliniz de olsa, eğer belediyecilik AK Parti belediyeciliği olmazsa şehir uçmaz. Şehir bir yere gelmez. Bu nedenle burada elimizi taşın altına koyalım. İsa kardeşimiz bugüne kadar yapmış olduğu işlerde çok başarılı oldu. Van esnafına umut oldu. Şimdi İpekyolu’nun umudu olsun. İsa Bey Van’ımızı sadece Van’da değil, dışarıda da, Türkiye’nin her tarafında temsil eden bir kardeşimiz. Artık usta eller hizmete hazır” ifadelerini kullandı.

“İSA KARDEŞİNİZ SİZLERDEN BİRİ”

Son olarak söz alan AK Parti Van İl Koordinatörü Hacı Özkan ise, Van’ın kadim bir şehir olduğunu söyledi. Özkan “Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Abdulahat Bey ile TBMM’de yıllarca çalıştık. Bilgi, birikimi olan ve Van’ımızın öz evladı, Van’ımıza sahip çıkacak, devasa projelerle Van’ımızı Allah’ın izniyle hak ettiği yere getirecektir. Tabi öte yandan İpekyolu adayımız İsa Berge kardeşimiz benim meslektaşım. Ben de İsa kardeşim gibi esnaf ve sanatkârlıktan gelmiş, yıllarca başkanlık yapmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, genel merkez de birçok görevde bulunmuş bir kardeşinizim. İsa kardeşiniz sizden biri, yani diğer adaylarımız gibi size bir telefon kadar yakın. İsa kardeşimiz zaten daha önce de 7-24 sokaklarda, esnaf kardeşleriyle birlikte sorunları çözüme kavuşturmak için çalıştı. Sizin dua ve desteklerinizle birlikte, başta büyükşehir olmak üzere, 13 ilçemizde kazanarak, Van’ımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hak ettiği yere getireceğiz ve devasa projelerle buluşturacağız. Bir aile olarak her zaman hemşerilerimizin emrinde olduk ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini sarf etti.

Konuşmaların ardından seçim ofisi törenle vatandaşların hizmetine açıldı.