Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 11°C
Açık
Van
11°C
Açık
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 15°C

Van’da Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası başladı.

Van’da Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası başladı.
28 Temmuz 2022 21:24

Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen ve Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak ve Bulgaristan’dan sporcuların katıldığı satranç turnuvası başladı. Uygulama Oteli’nde düzenlenen turnuvanın açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, böyle güzel bir etkinlikte buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Edremit Belediyesi, sosyal, kültürel faaliyetlerde gayet güzel gidiyor. Biz de destek veriyoruz. Çocuklar için ne yapsak azdır. İnşallah her okula 20 tane set alacağız ve toplamda 30 bin seti okullara dağıtmış olacağız” dedi.

Sadece satrançta değil bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif bütün faaliyetleri desteklemekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Balcı, “Çocuklara, gençlere ve kadınlara ilişkin hayata dokunan her işte beraber olmaktan, onları yüreklendirmekten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah hayata ve yaşama ilişkin güzel işler yapılacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu etkinlikte emeği geçen Edremit Belediyesi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, Edremit’i hem turizm hem de sporun merkezi yapacaklarını vurgulayarak, “Bugün bu tabloyu görünce bizler de mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Bugün 300’ün üzerinde satranç severi Van’ımızda, Edremit’imizde, bu mekanda buluşturmuş olduk. Yaklaşık 10 bin kilometre mesafeden gelen, 6 ülkeden ve 30’a yakın ülkemizdeki şehirlerden misafirlerimiz var. Yine az önce il temsilcimizin de bahsettiği üzere görme engelli yarışmacılarımız da var. Spor kardeşliktir, centilmenliktir, kültürlerin bir araya gelmesidir” diye konuştu.

Van’da ilki yapılan turnuvanın 5 gün süreceğini belirten Başkan Say, “İnşallah bu turnuva ile şehrimizi ve Edremit’imizi tüm dünyaya tanıtmış olacağız. Bu çalışmada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, İl Müdürümüze ve tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuvaya katılan yarışmacılar ise Van’da böyle bir turnuvaya katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.