Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 14°C
Az Bulutlu
Van
14°C
Az Bulutlu
Pts 12°C
Sal 12°C
Çar 16°C
Per 18°C

Dem Parti Van Büyükşehir ve İlçe Adaylarını Tanıttı

Dem Parti Van Büyükşehir ve İlçe Adaylarını Tanıttı
16 Şubat 2024 23:18 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2024 23:22

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday gösterdiği Van Büyükşehir Belediye eş başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, “Bu andan itibaren 31 Mart’a kadar bize durmak yok. Çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile 13 ilçe belediye eşbaşkan adayını tanıttı.

Artı Gerçek’in haberine göre; 

Eşbaşkan adayları Gevaş çıkışında partililer ve halk tarafından karşılandı. Davul zurna eşliğinde halaylar çekildikten sonra DEM Parti adayları uzun bir araç konvoyuyla Van’a doğru yola çıktı.

DEM PARTİ KONVOYU EDREMİT’TE

DEM Parti konvoyu Edremit ilçesine ulaştı. Eşbaşkan adayları halkı selamladı. Edremitliler, eşbaşkan adaylarını alkışlarla ve zafer işaretleriyle karşıladı.

ADAYLARA YOĞUN İLGİ

DEM Parti konvoyu Van kent merkezine ulaştı. Aday tanıtım toplantısının yapıldığı İskele Altınpalas Düğün Salonu önünde davul-zurna ile karşılanan belediye eşbaşkan adaylarına halk yoğun ilgi gösterdi. Zılgıtlarla karşılanan eşbaşkan adayları salonda coşkuyla karşılandı.

’31 MART’A KADAR BİZE DURMAK YOK’

Aday tanıtım toplantısında konuşan DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi’nin “Van’da 14 belediyenin 14’ünü kazanmanın sözünü veriyor musunuz? Bugünden itibaren, bu andan itibaren sokak sokak dolaşarak başarılı olmanın müjdesini veriyor musunuz?” diye sordu ve salondan “evet” yanıtı yükseldi. Dilekçi, “O zaman biz de size söz veriyoruz. Hem DEM Parti örgütü olarak hem ilçe örgütleri olarak hem DBP’nin il ve ilçe örgütleriyle, kurumlarımızla beraber biz de size söz veriyoruz. Bu andan itibaren 31 Mart’a kadar bize durmak yok. Çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ESKİ BAŞKANLARA SELAM GÖNDERDİ

Dilekçi, tutuklu eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya, sürgünde olan eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’a ve DEM Parti Dilovası Belediye Başkan adayı gösterilen eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Avcı’ya selam gönderdi. Salonda bulunanlar da Dilekçi’ye alkışlarla destek verdi.

‘TECRİT POLİTİKALARI ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ DERİNLEŞTİRİYOR’

Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır tecrit altında tutulduğunu söyleyen Dilekçi, Öcalan’ın 3 yıldır ailesi ve avukatlarıyla da görüştürülmediğini hatırlattı. Dilekçi, “Tecrit politikaları çözüme hizmet etmiyor, çözümsüzlüğü derinleştiriyor. Türkiye’de bütün cezaevlerinde başlayan açlık grevlerini selamlıyoruz. Kars’ta ve Van’da 1 Şubat’ta başlayan ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ dün sona erdi. 15 gün boyunca verilen mesaj şuydu: Biz 15 Şubat’a Amara’da ara vereceğiz ama bu görevi bundan sonra halkımıza devredeceğiz. Bundan sonraki özgürlük yürüyüşünü hep beraber yürüteceğiz” dedi.

‘KAYYIMLA BAVULLARINI TOPLASIN, 45 GÜNLERİ KALDI’

Aday tanıtım toplantısında konuşan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, “Kayyumlar bavullarını toplasın. 45 günleri kaldı. 45 gün sonra belediyeler yeniden halkımızın belediyesi olacak” dedi.

‘KÜRT SORUNU MÜZAKERE İLE ÇÖZÜLÜRSE BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLÜR’

Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve 82 gündür cezaevlerinde süren açlık grevlerine değinen Zeydan, iktidara seslendi:
“Sayın Abdullah Öcalan üzerinde üç yıldır ağır ve hukuksuz bir tecrit sürdürülüyor, bunu kınıyoruz. Türkiye halklarının tecridin kırılmasına ihtiyacı var. Şunu biliyoruz ki Sayın Öcalan’ın sesi ne zaman topluma ulaşsa barışın koşulları oluşuyor. Toplumsal barışa umut oluşuyor. Ekonomiden hukuka Türkiye’nin birçok sorunu var. Bu sorunların tamamının kaynağı Kürt sorunudur. Kürt sorunu müzakere ile çözülürse diğer sorunlar da çözülür. Eğer büyük bir barış istiyorsunuz buyurun Sayın Öcalan’ın kapısını çalın.”

TUTUKLU SİYASETÇİLERE SELAM GÖNDERDİ

Cezaevindeki tutuklu siyasetçilere selam gönderen Zeydan, şöyle dedi:

“Biz sizin evladınız, yoldaşlarınız ve sizin hizmetine talibiz. İradenizle seçilenler bugün zindanlarda rehin tutuluyor. Başta Sayın Bekir Kaya’yı selamlıyoruz. Tutuklu bulunan ilçe belediye eşbaşkanlarımızı da selamlıyoruz. Sürgündeki arkadaşlarımızı da selamlıyoruz. Sayın Bedia Özgökçe şu an sürgünde. Kobani kumpas davasından da birçok arkadaşımız esir. Arkadaşlarımız cezaevlerinde kutsal bir direniş sergiliyor. O arkadaşlarımızı da Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında selamlıyoruz.”

‘MADEM KAYYIMLARA KARŞIYDINIZ NEDEN ATADINIZ?’

AKP’li siyasetçilerin yerel seçimler yaklaşırken kayyım atamalarını eleştirdiğine dikkat çeken Zeydan, “Ya bu kayyım kim? Bunu siz atadınız. Bugün Kürt halkına yönelik gasp ve hırsızlıkta hepiniz beranderdiniz. Maden kayyımlara karşısınız atandığında neden itiraz etmediniz?” diye sordu.

‘KAYYIMLARI GÖNDERECEĞİZ, KENTLERİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

halkının dili ve kültürü inkâr ediliyor. Kürt halkının dilinden ve kültürden korkuyorlar. Biz Kürdüz ve dilimiz de Kürtçedir. Bunun için direnen bütün Kürtlere buradan bin selam olsun. Kürt halinin iradesi onlardan da kirli politikalarından da büyüktür. Biz varız her zaman da var olacağız. En büyük cevabı 31 Mart’ta vereceğiz. En büyüğünden en küçüğüne kayyımları göndereceğiz, kentlerimizi özgürleştireceğiz” dedi.

Kayyımlara yönelik eleştirilerini sürdüren Şedal, şöyle dedi:

“31 Mart’ta (yerine kayyım atanan eski Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları) Bekir Kaya, Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı ve (yerine kayyım atanan eski Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Çetin gibi bundan önce emek veren arkadaşlarımızın emeklerini o gaspçıların elinden alacağız. Bundan sonra hizmete başlayacağoz. Ne yapacağız? Kadın, yaşam, özgürlük felsefesi ile ortak özgür yaşam paradigması ile eşbaşkanlık sistemi ile kadının ve gençlerin rengi ve ruhu ile yeniden inşa edeceğiz.”

Kaynak: GAZETEVAN