Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 22°C
Açık
Van
22°C
Açık
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 17°C
Per 14°C

Edremit’te ‘Evimde Hayat Var 1. Kısa Film Yarışması’ Sonuçlandı

Edremit’te ‘Evimde Hayat Var 1. Kısa Film Yarışması’ Sonuçlandı
10 Mayıs 2020 16:11 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2020 16:12

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Evimde Hayat Var 1. Kısa Film’ konulu yarışmanın sonuçları açıklandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığının korunması ve salgının önüne geçilebilmesi amacıyla uygulanan ‘evde kal’ çağrısına Edremit Belediyesi de bir çok etkinlikle destek verdi. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın talimatıyla ‘Evimde Hayat Var 1. Kısa Film Yarışması’ düzenleyen Edremit Belediyesi aynı zamanda kişisel gelişimi ve aile içi iletişimi güçlendirmenin yanı sıra psikososyal gelişimi desteklemeyi hedefledi. Her yaşta vatandaşın katıldığı ev temalı kısa filme katılım Edremit Belediyesi’ne ait resmi sosyal medya hesaplarında yarışmanın twiti etiketlenerek paylaşımı sağlandı. Yaklaşık 24 filmin geldiği yarışmada vatandaşlar 30 Nisan 2020 tarihi ile sona eren yarışmanın sonuçlarını bekledi.

-Dereceye girenler belirlendi

       Yüzüncü Yıl Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Afif Ataman, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, video ve fotoğraf sanatçıları Ali İhsan Öztürk ile Özkan Bilgin’in oluşturduğu Jüri üyeliğinde 24 kısa film değerlendirmeye alındı. Tekrar tekrar izlenerek oylanan filmler sonucunda ilk üçte 1’nciliği Buğra Mert Alkayalar, 2’nciliği Emre Zengin ve 3’nclüğü ise Okan Erünsal aldı. Ödülün konulduğu yarışmada dereceye giren birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye ise çeyrek altın verileceği belirtilirken, katılım sağlayan tüm yarışmacılara ise çeşitli hediyelerin gönderileceği kaydedildi.