Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Gürpınar’da ilk doğal gaz ateşi yakıldı

4 Ocak 2023 16:15

Van’ın Gürpınar ilçesinde altyapı çalışmaları tamamlanan doğal gazın ilk meşalesi yakıldı.

İlçede yıllardır hasretle beklenen çalışma Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın göreve gelmesiyle başladı.
Yoğun çalışmaların ardından alt yapı çalışmaları tamamlanan doğal gaz ilçeye verildi.
Doğal gaz verilmesi için düzenlenen meşale yakma programında konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Gürpınar’ın hak ettiği yatırıma kavuştuğunu söyledi.
AK Parti’nin verdiği her sözü yerine getirdiğini ifade eden Arvas, “Milletimiz bu hizmete layıktır. Eskiden vatandaşlar belediye kapısını korka korka çalarlardı, acaba bana bir şey yaparlar mı diye. Şimdi bakıyorsunuz her yere hizmet götüren bir belediye var. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın bu konudaki çabaları takdire şayandır. AK Parti döneminde millete hizmet eden bir anlayış geldi. Bu bir seçim yatırımı değil bir yarış yatırımıdır, eser yatırımıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar da Gürpınar’ın temiz enerjiye kavuşmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Doğal gazın ilçe için büyük bir fırsat olduğunu belirten Gülaçar, “Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, ülkemize ve milletimize yanlış yapanlara fırsat vermediğimiz sürece birlikte çok güzel yol alacağız. 3 yıldır görev başında olan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ı tebrik ediyorum. Çok güzel çalışmalar ortaya koydu. Buna her kesimden insanlar şahittir. Bundan dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Doğal gaz ilçeye hayırlı olsun.” dedi.
Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı ise Gürpınar için tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi. Vatandaşların yıllardır beklediği doğal gaza sonunda kavuştuğunu belirten Kayabaşı, “Doğal gaz hizmeti vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği bir konuydu. Haziran ayında Cumhurbaşkanımızın ilimizi teşriflerinde müjdesini verdiği bir hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Belediye Başkanımızın emeği var hassaten ona ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış da doğal gazın birkaç yıl önceye kadar bile Gürpınar için hayal olduğunu söyledi.
Bugün bu hayali gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Tanış, “Biz 2019 yılında bu göreve talip olurken Gürpınar meydanında doğal gaz sözünü milletimize vermiştik. O gün bize “50 yıl sonra bile Gürpınar’a doğal gaz gelmez” diyorlardı. Allah’a şükürler olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kadroları bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirmekle biliniyor ve yirmi yıllık hükümetlerimiz döneminde hamdolsun verdiğimiz tüm sözleri bir bir yerine getiriyoruz. İlçemizde özellikle parke taşından istihdama, prestij caddelerden iş sahalarına ve doğal gaz yatırımına kadar verdiğimiz bütün sözleri yerine getiriyoruz. İnşallah mart ayında konut projemizin temellerini de atmış olacağız. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gurur Gürpınar’ındır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programa AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör, Aksa Doğal Gaz Van Şirket Müdürü Musayip Akyüz, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.