Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 13°C
Açık
Van
13°C
Açık
Cts 14°C
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Gürpınar’ın En Büyük Sosyal Konut Hamlesinde İlk Kazma Vuruldu

Gürpınar’ın En Büyük Sosyal Konut Hamlesinde İlk Kazma Vuruldu
19 Nisan 2023 16:31

Gürpınar Belediyesi tarafından ilçede yapılacak 126 konut ile işyerlerinin inşaat çalışması başladı.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın uzun uğraşları ve gayretleri sonucu Gürpınar’ın çehresini değiştirecek projede ilk kazma vuruldu.
İlçede konut sorunu yaşayan vatandaşlar tarafından büyük bir teveccüh ile karşılanan mega proje bugüne kadar belediye eliyle ilçede yapılmış en büyük proje olarak kayda geçti.Geçtiğimiz hafta ihalesi tamamlanan ve yer teslimi yapılan projenin sonbahara kadar tamamlanması hedeflenmektedir.
Gürpınar için büyük bir projeyi hayata geçirmenin heyecanı içinde olduklarını söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 4 yıllık görev süresince yerine getirmedikleri tek sözün konut inşası olduğunu kaydetti.
Bu söz için gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tanış, “Allah’a hamdolsun. Aziz Gürpınarlı hemşehrilerime vadettiğim tüm projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Şu an temel kazıları hızla yapılan konut projemiz ilçemize bambaşka bir prestij bambaşka bir soluk kazandıracak. Allah’ın izniyle bayramdan sonra Gürpınarlı hemşehrilerimizle birlikte temel atma çalışmasına şahit olacağız. Buradaki çalışmayı 126 Konut ve 11 ile 15 arası iş yeri olacak şekilde planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Tanış: “Proje, konut sorununa derman olacak”
İlçede yıllardır süregelen konut sorununun gelişme ve büyüme önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Başkan Tanış, “Gürpınarımızda ciddi bir memur, asker, polis, kamu görevlisi var. Bunlar burada çalışıyor olsalar bile yeterli barınma imkanı bulamadıkları için il merkezine gidip gelmek zorunda kalıyorlar. İnşallah bu sosyal konut projemiz yılların bu sorununa çözüm olacak. Büyüme ve gelişme önündeki doğalgaz sorununu zaten hallettik. Hamdolsun dün hayal dedikleri doğalgaz enerjisini yakın zamanda ilçemize arzını sağlamıştık. Buradaki mahalle bazlı enerji akışını da genişleterek daha fazla insanımızın yararlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Proje İsmi Anketle Belirlenecek
İlçede belediye eliyle yapılmış en büyük projenin ismi için anket yapacaklarını belirten Başkan Tanış, “Bizim aklımızda konutların ismiyle ilgili seçenekler var ancak vatandaşlarımızın önerileri ve talepleri doğrultusunda bir anket yapmayı daha sağlıklı görüyoruz. Yıllarca Gürpınarımıza hizmet vererek konutlarımızın bu güzel projesi gibi isminin de güzel olmasından yanayız. Türkiye yüzyılında cennet vatanı ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Gürpınarımızda bu şahlanıştan payını almıştır, almaya devam edecektir. Fabrikasıyla, altyapısıyla, enerji ve şehirleşmesi ile bölgenin en güzel, en sakin şehri olan Gürpınarımız, turizm ve tarihi potansiyeli ile kalkınma hamlesini başlatmış bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu şehir için imkan vererek hayallerimizi gerçekleştiren Rabbime şükürler olsun. Durmadan yorulmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Konut projemiz için attığımız bu önemli adımın ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.