Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 22°C
Açık
Van
22°C
Açık
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 13°C

İPEKYOLU’NDA GERİ DÖNÜŞÜM ATIKLARINDAN PROJE OLUŞTURDULAR

İPEKYOLU’NDA GERİ DÖNÜŞÜM ATIKLARINDAN PROJE OLUŞTURDULAR
21 Şubat 2024 11:59


İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe sınırlarında toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning 2023-2024 projesi kapsamında İki Nisan İlkokulu öğretmenleri belediyemiz tarafından toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırarak iki ayrı projeye imza attı.
İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman’a Tülin İlgün, Ezgi Kanat koordinatörlüğünde yürütülen “Atmıyorum Hayata Katıyorum” projesi ile Betül Esra Yüksel, Nazan Enteroğlu ve Emine Akkuş koordinatörlüğünde yürütülen “Eski Kıyafetlerle Oyuncak Yapmak” projelerinin tanıtımları yapılarak desteklerinden dolayı teşekkür ziyareti gerçekleşti.
Birçok farklı ülkenin ortaklığında düzenlenen projelerde ilçemizi İki Nisan İlkokulu öğretmenleri temsil ederken bu projelerle öğrencilere çevre bilinci aşılanarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılacak.
Proje koordinatörler, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman’a makamında desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildirirken Başkan Yardımcısı Kahraman da öğretmenlerden projenin detayları hakkında bilgi alarak, emeklerinden dolayı tebrik etti.
Yeşil kuşak projesi ile hizmet veren İpekyolu Belediyesi her gün ilçe genelinde 70 araç ve 350 personelle 5 bin noktada temizlik hizmetlerini sürdürürken günlük 450 ton civarında çöp ve katı atık toplama işlemi gerçekleştiriyor. Yanı sıra merkez ve en yoğun kullanılan mahallelerde de Mobil Atık Getirme Merkezlerindeki dönüşümlerle tüm canlıların ortak yaşam alanı olan doğanın ekolojik dengesinin gözetilmesi ve doğa ile uyumlu bir toplumsal yaşamın geliştirilmesi için hizmetler sürdürülüyor.
Proje tanıtımında kentte ciddi anlamda çöp atma problemi olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Kahraman atıkların geri dönüşüme kazandırılması hususunda vatandaşlara büyük bir emek ve özveri düştüğünü ifade ederek en güzel temizliğin kirletmemek olduğunu bildirdi.