Dolar 32,4428
Euro 34,7579
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 22°C
Az Bulutlu
Van
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 18°C

TUŞBA BELEDİYESİ, BÖLGE HAYVANCILIĞINA MODEL OLACAK PROJE PROTOKOL SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI

TUŞBA BELEDİYESİ, BÖLGE HAYVANCILIĞINA MODEL OLACAK PROJE PROTOKOL SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI
17 Mayıs 2022 11:47

 

Tuşba Belediyesi, bölge hayvancılığına model teşkil edecek ‘Meralarda Sundurma Yapımı’ projesinin protokolünü imzaladı.

Hazırladığı örnek projelerle ilçenin, tarım, hayvancılık ve ekonomisine katma değer sağlayan Tuşba Belediyesi, bölgede örnek teşkil edecek bir proje daha hayata geçiriyor. Tuşba Belediyesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2022 Yatırım Programı’nda yer alan ‘Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı’na sunduğu üç önemli projeden bir olan ‘Meralarda Sundurma Yapımı’ projesinin hibe sözleşme protokolü imzalandı.

Proje protokol sözleşmesi; Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ile DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen tarafından imzalandı. Protokolü imzalanan proje hakkında bilgi veren Başkan Akman, 2022 Yatırım Programına sunulan 763 adet projeden sadece 121 tanesinin desteklenmeye hak kazandığını ve bu proje yarışmasında ‘Tuşba’da Meralarda Sundurma Yapımı’ projesinin de belediyemize ait olduğunu söyledi. Bütçesi toplam 1 milyon 334 bin Lira olan proje kapsamında ilçedeki 5 kırsal mahalleye toplam bin 500 metrekare sundurma (hayvan gölgeliği) yapılacağını dile getiren Başkan Akman, “Bölge hayvancılığına katkı sunacağına inandığımız ve bugüne kadar eksiklik olarak gördüğümüz bu çalışmayı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte çözüme kavuşturacağız” dedi.

Göreve geldiğinden bu yana bölgenin tarım, hayvancılık ve ekonomisine katma değer sağlayan ve aynı zamanda bölgede model teşkil eden birçok proje hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Akman, “İlçede tarımsal ürün yelpazesini genişleterek kırsal alanda oturan vatandaşlarımıza ek gelir sağlamak amacıyla belediye olarak 2 yılda 10 bin adet ceviz ve badem fidanını ücretsiz olarak dağıttık. Birçok kırsal mahallemizde kurduğumuz ‘Model Ceviz-Badem’ bahçelerinden çiftçilerimizin geçen yıldan beri ürün almaya başladı. Ayrıca Kaynak suyu yeterli olan mahallelerimize 487 adet su sıvatının kurumunu gerçekleştirdik. Çiftçilerimize meyve ağaçlarını budama eğitimleri verdik. Tarım ve hayvancılıkta kullanılan arazi yolların reglajını yaptık” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan projelerin değerlendirilmesinden gösterdikleri hassasiyetten dolayı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e ve ekibine de teşekkür eden Başkan Akman, projenin başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm proje ekibini de tebrik ettiğini söyledi. Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda gerçekleşen proje hibe sözleşme protokolü imza törenine; Belediye Başkanı Salih Akman’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Hasan Handil ile Plan ve Proje Müdürü Ömer Fikret Şahin katıldı.